Obavijesti

Sport

Komentari 0

Briljirala Risović: Lokomotiva se otopila u umaku Podravke

Briljirala  Risović: Lokomotiva se otopila u umaku Podravke
1

Prepuna dvorana u Koprivnici nosila je do pobjede rukometašice Podravke u četvrtfinalu hrvatskog rukometnog Kupa za žene (26:19). Bila je to rutinska izvedba domaće ekipe

VIDEO

Finale prije finala kupa odigrano je u srijedu u prepunoj dvorani u Koprivnici gdje su se domaće rukometašice revanširale za prošlogodišnji poraz od Lokomotive u Kupu nanijevši gošćama iz Zagreba uvjerljiv poraz 26:19 (11:7).

Utakmica je počela onako kako je priželjkivala domaća momčad. Znajući od kuda im prijeti najveća opasnost iz redova „Lokosica“, domaće su igračice zatvorile prilaze svojim vratima, a agresivnom i čvrstom igrom su zaustavile vanjsku liniju Lokomotive. Fizički jače, ali i s puno želje i motiva momčad Zlatka Saračevića je pokazala da gostima nema prolaza. Uz čvrstu igru u obrani na vratima je i ovaj put briljirala Jovana Risović koja je u prve četiri minute skinula tri lopte i omogućila da se „Kokice“ rastrče po parketu.

Nakon 11 minuta povele su s 5:2. No, da Lokomotiva nije „bez pare“ osjetile su domaće igračice kad su se s dva gola približile na 5:4. No, tada domaće rukometašice ubacuju u višu brzinu i stvaraju razliku od pet golova. Najzaslužnija je vratarka Risović koja je obranila u prvih 25 minuta čak 9 lopti i svoju momčad povukla na 10:5. Na odmor se otišlo sa solidnih 11:7 za domaće igračice. U tom prvom dijelu vidjelo se koliko je obrana domaćih sjajno funkcionirala jer prvi „top“ Lokomotive, Larissa Kalaus, je u tom dijelu postigla jedan zgoditak i to iz sedmerca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastavak je donio isti odnos na terenu. Tako da su domaće održavale prednost koja se kretala između četiri i sedam zgoditaka. Kad je Risović malo pala u koncentraciji zadnjih 10 minuta, na gol je stala Magdalena Ećimović i raširila je „krila“ i s tri sjajne obrane, od kojih su bile dvije kontre „poručila“ gošćama da iz Koprivnice da ove godine ne idu u Umag na finale kupa. Trener gostiju Šoštarić je točno dijagnosticirao slabosti svoje momčadi: Napad nam je podbacio, posebno vanjska linija. Imali smo previše tehničkih grešaka i u takvoj atmosferi protiv takvog protivnika nije dovoljna samo dobra igra u obrani.

Probali smo izmjenama, ali nije išlo. Do 27. kad se igra utakmica u ovoj istoj dvorani koja odlučuje o prvaku moramo neke stvari popraviti. Kad bi nam netko ponudio na biranje, radije bi izvukli pozitivan rezultat kroz 10 dana, jer smo kup osvojili lani, a prvenstvo nismo nikada. Trener domaćih Zlatko Saračević nije krio zadovoljstvo, ali je na početku pohvalio domaću publiku i sjajnu atmosferu u prepunoj dvorani.

- Puna dvorana u četvrt finalu kupa je nešto što se sanja. Što se tiče utakmice i rezultata, mi smo više nego zadovoljni, jer smo cijeli susret držali pod kontrolom. Obrambeno odlično, dok je napad malo štekao, a posebice s igračem više što moramo popraviti. Isto tako moramo malo bolje izbrusiti kontru i polu kontru - rekao je Saračević.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Zadravec, Turk, Holešova, Karlovačan 4, Jandrašić, Milošević 1, Džono, Milosavljević 6, Risović (11+1), Franušić, Ećimović (3 + 0), Chigirinova 7(4), Ikhneva 3, Debelić 4, Yezhykava 1.
Trener: Zlatko Saračević.

LOKOMOTIVA: Boras, P. Posavec 5(2), Kaselj, Šendvald, Šimara, S. Posavec 3, Kapetanović, L. Kalaus 3 (1), D. Kalaus 4, Čivljak 1, Ćurić, Žena, Plahinek, Glavan 2, Prkačin, Pijević (10 +0).
Trener: Nenad Šoštarić.

Sedmerci: Podravka Vegeta 4/4. Lokomotiva: 3/2. Isključenja: Podravka Vegeta: 10. Lokomotiva: 10. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek obojica iz Osijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu