Obavijesti

Sport

Komentari 10

Brkić: Pratili su me Chelsea i Real; Pamić: To je novi Beara

Brkić: Pratili su me Chelsea i Real; Pamić: To je novi Beara
3

INTERES VELIKANA Golmana Zrinjskog Ivana Brkića (24) navodno su pratili i Chelsea i Real. Robert Prosinečki zvat će ga u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a branio je za Hrvatsku U-21

VIDEO

Neočekivano pojačanje trebalo bi stići Robertu Prosinečkom i Bosni i Hercegovini u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Odlučio je Žuti malo osnažiti golmanske redove, pa je za iduće akcije najavio mladog hrvatskoga golmana Ivana Brkića (24).

Brkić je rođen u Koprivnici, ali preko roditelja može dobiti državljanstvo BiH. Sjajno brani u Zrinjskom iz Mostara, a to nije promaknulo budnom oku Prosinečkog.

Hrvatski je golman sakupio dva nastupa za našu U-21 reprezentaciju i figurirao je kao velika perspektiva. Prošao je Karlovac, Istru, Lokomotivu, Imotski i Cibaliju, a od prošle je godine u Zrinjskom. Ove je sezone branio na deset utakmica, a primio je šest golova. Tržišna vrijednost mu je 400.000 eura.

Mladi Hrvat napušta 'kockasti' dres i ide igrati za Prosinečkog
Mladi Hrvat napušta 'kockasti' dres i ide igrati za Prosinečkog

Brkić će konkurenciju imati u Ibrahimu Šehiću, Kenanu Piriću i Jasminu Buriću, a za reprezentaciju BiH više ne brani sjajni Asmir Begović, s kojim Robert Prosinečki nije u dobrim odnosima.

- Moji roditelji su inače iz BiH, još davno su se odselili u Hrvatsku, a preko njih na kraju sam i dobio državljanstvo. To sam u neku ruku i morao učiniti kako me u Zrinjskom ne bi vodili kao stranca. Reprezentacija BiH? Bio sam presretan kad sam prošlog tjedna čuo da me Prosinečki želi. Velik je to poticaj za dalje, na meni je sad nastaviti raditi. Uostalom, poziv još nisam ni dobio - rekao je Brkić za SportSport.ba.

Dok je branio za Istru 1961, pisalo se o tome da ga želi dovesti i Chelsea.

- Svašta se pisalo. Da Roman Abramovič nudi novac za mene, da me vidi kao materijal za velike stvari, no nije samo Chelsea bio u igri, bilo je i upita Benfice, Reala... Govorili su i kako je došao trener golmana Reala gledati me. Tko zna koliko je u svemu tome istine bilo, mada se, iskreno, ni ne opterećujem. Bilo, prošlo - dodao je golman Zrinjskog, kojeg je, dok je branio u Puli, jako hvalio tadašnji trener Igor Pamić.

Žuti pozvao Ibrahimovića pa se ispravio: 'Ajme, što ja pričam'
Žuti pozvao Ibrahimovića pa se ispravio: 'Ajme, što ja pričam'

Tvrdio je Paminjo da će Brkić biti jednako kvalitetan golman kao veliki i legendarni Vladimir Beara.

- S Istrom sam se razišao ‘na silu’, zbog tadašnjeg rukovodstva kluba, a put me je na kraju odveo u Lokomotivu. Tu nije bilo bajno, poslali su me na posudbu u Imotski, koji je bio zadnji u 2. ligi. Ni tu mi nisu dali da branim, bili su to teški dani za mene, ali sve sam istrpio - kaže Brkić, koji ima dva nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju.

Sad će braniti za BiH, Prosinečki vjeruje kako je on dobar odabir i kako će biti budućnost na golu “zmajeva”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu