Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Brkljačić: Za disk na Hanžeku morat ćemo tražiti dozvolu...

DISK NA HANŽEKU Ako se ispostavi da bacalište na fontanama zadovoljava sve kriterije sigurnosti, natjecanje u disku će se održati na ovogodišnjem Memorijalu...

Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
5 komentara

Ove godine će prvi put žene bacati kuglu na Hanžeku. Natjecat će se na fontanama, a društvo bi im mogle praviti i diskašice.

Ideja o Sandri Perković i disku na fontanama mogla bi zaživjeti na ovogodišnjem Hanžeku. Disk izvan stadiona financijski je ostvariv jer košta otprilike kao i bacanje kugle, ali problem je isključivo u sigurnosti gledatelja i prometa oko fontana.

- Vrlo je teško napraviti miting izvan stadiona. Uobičajena praksa u svijetu za bacanje kugle je da se mitinzi održavaju na gradskim trgovima. Problem kod diska stvaraju sigurnosni razlozi - izjavila je direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić.

- Voljela bih da se nešto takvo ostvari. Razgovarat ću sa Sandrinim trenerom Elkasevićem. Ako utvrdimo da bacalište zadovoljava sve kriterije sigurnosti, zašto ne - dodala je Ivana.

Uz popularne divove koji već tradicionalno dolaze u najjačem sastavu, ove godine će na Hanžeku prvi put biti natjecanje kuglašica, pa bi za treću disciplinu izvan stadiona Mladosti organizacija Hanžeka od Svjetske atletske federacije trebala tražiti dodatnu dozvolu.

- Da bismo treću disciplinu organizirali izvan stadiona morali bismo tražiti dodatnu dozvolu od Svjetske atletske federacije. Za izdavanje dozvole ne bi trebalo biti problema - zaključila je bivša hrvatska kladivašica.

Naši partneri pišu
Message