Obavijesti

Sport

Komentari 69

Brojke kažu: Hajduk i Inter su promjenom trenera - promašili

Brojke kažu: Hajduk i Inter su promjenom trenera - promašili
1

Burić je potjeran dok je Hajduk bio drugi, s osam bodova manje od Dinama, jednim više od Rijeke i sedam više od Lokomotive. Danas Hajduk za Dinamom zaostaje 20, za Rijekom dva boda, a i lokosi su ga preskočili

VIDEO

OK, ima nešto i u rasporedu utakmica, a neki su, poput Valdasa Dambrauskasa, prekratko ovdje da bi bilo relevantno.

Pokretanje videa...

00:34

Ali trenutačno bodovno stanje u HNL-u otkriva da je pet od sedam klubova koji su ove sezone mijenjali trenera napravilo dobar posao.

Da, brojke su neumoljive. Pogotovo u Hajduku. Igor Tudor vratio se na Poljud, iskusniji za nekoliko godina vođenja top klubova u vrhunskim ligama. Počeo je slagati po svome, promijenio sustav, maknuo neke igrače koji su kod prethodnika bili važni, čak i ključni, ili su pak dovedeni za pristojne odštete (Nejašmić, Simić, Čolina, Dolček, Eduok...), ali rezultata još nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: Igor Tudor, trener Hajduka, najavio utakmicu protiv GNK Dinamo

Damir Burić potjeran je dok je Hajduk bio drugi na tablici, s osam bodova manje od Dinama, jednim više od Rijeke i sedam više od Lokomotive. Danas, sedam kola kasnije, Hajduk za Dinamom zaostaje okruglih 20 bodova, za Rijekom dva boda, a Lokomotiva ga danas može preskočiti ako pobijedi Goricu.

Tudorov je učinak 1,67 bodova po utakmici, a Burićev je ove sezone bio 1,81. Hajduk je u tri uzastopna derbija (Osijek, Dinamo, Rijeka) osvojio bod i nije zabio ni gol. Sad slijede utakmice u kojima Tudor mora vratiti već sad poljuljano povjerenje navijača (Inter, Istra, Varaždin), pa gostuje kod Lokomotive u možda i ključnoj bitki za europska mjesta, a onda u zadnja četiri kola opet tri derbija za redom. Nakon kojih će se znati je li ostvaren cilj i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Ili će druga Tudorova era biti - nesupjeh.

Drugi klub koji je zasad promašio s promjenom trenera je Inter. Samir Toplak smijenjen je kad je Inter bio osmi, minimalno ispred Istre i Varaždina. Sad je Zaprešićane Varaždin stigao, a Istra prestigla.

Toplak je ove sezone osvojio 0,86 bodova po utakmici, Željko Petrković ih ima 0,62.

Ostalih je pet promjena donijelo pozitivne pomake. Litavac Dambrauskas vodio je Goricu samo tri utakmice pa njegovih prosječno 1.33 boda po susretu još nisu pravi pokazatelj (Jakirović je ove sezone osvojio 1,48 po susretu), minimalan je pomak zabilježila Rijeka, jer Igor Bišćan je otišao s 1,83 boda po utakmici, Simon Rožman je trenutačno na 1,84.

Tomislav Stipić s 1,19 bodova po utakmici nadmašio je prethodnika u Slavenu Belupu Sertića (1,08), a Varaždin je pogriješio s prvom promjenom pa pogodio s drugom: Borimir Perković osvojio je bod po utakmici, Luka Bonačić svega 0,45 bodova, a Toplak je sad na 1,25 po utakmici.

Osijekov je pomak najveći, jer Dino Skender ove sezone osvojio 1,27 bodova po susretu, a Ivica Kulešević je na 1,63. Dinamo, Lokomotiva i Istra nisu mijenjali trenera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi