Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

BRONČANI DIV: Ma ovo je kao san, konačno imam medalju...

Uh, bilo je previše emocija. Svi su bacali, a ja sam znao da imam medalju. Sanjao sam je, očekivao da ću je osvojiti na Euru, ne među ovim divovima koji imaju triput više iskustva, rekao je Stipe

World Athletics Championships
Foto: KAI PFAFFENBACH
9 komentara

Odmah na startu skoro sam bacio državni rekord. To je uvelo neku ozbiljnu atmosferu među bacače. Pokazao sam da u svakom trenutku mogu baciti i 22 metra jer sam prestupio na liniji od 22, rekao je Stipe Žunić nakon povijesne bronce na SP-u.

<<< STIPINA PRIČA: Umalo je umro na operacijskom stolu >>>>

World Athletics Championships | Autor: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Čudesni Zadranin osvojio je prvu mušku medalju za Hrvatsku na otvorenim svjetskim prvenstvima u našoj povijesti. Hitac za broncu bacio je u drugoj seriji, a kugla je otišla na 21,46 metara, samo dva centimetra kraće od hrvatskog rekorda koji drži.

- Osjećaji se malo smiruju, toliko je bilo ljudi na stadionu, toliko pritiska... Nekima je pritisak smetao, meni je koristio. Nakon svih tih četvrtih i petih mjesta, napokon medalja - rekao je Stipe za HRT.

<<< HITAC ZA PAMĆENJE: Stipina bronca za povijest >>>

World Athletics Championships | Autor: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kad je bilo jasno da ima broncu, više se nije mogao koncentrirati. Bacio je u šestoj seriji i prestupio, ušao je na bacalište i legao na travu. Nasmijalo je to i ljude zadužene za mjerenje duljine hitaca. Ma, nitko mu nije zamjerio, kako i bi?

- Uh, bilo je previše emocija. Svi su bacali, a ja sam znao da imam medalju. Sanjao sam je, očekivao da ću je osvojiti na Europskom prvenstvu, a ne među ovim divovima koji imaju triput više iskustva. Nema spavanja, idemo slaviti - dodao je Žunić.

World Athletics Championships | Autor: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Inače, Stipe je bio svjetski juniorski prvak u kickboxingu u kategoriji +89 kilograma. Okrenuo se atletici, bio je najbolji junior Hrvatske u bacanju koplja 2007., a kuglom se počeo baviti tek prije tri godine. U rodnom Zadru kraj kuće dao je sagraditi bacalište financirano vlastitim sredstvima, a danas je treći na svijetu.

Bravo, Stipe!

Stipe Žunić prvi 🇭🇷 atletičar koji je osvojio medalju na atletskom SP-u na otvorenom, pridružio se tako Blanki Vlašić i Sandri Perković!

Posted by HRT Sport on 6. kolovoza 2017
Naši partneri pišu
Message