Obavijesti

Sport

Komentari 9

Brozović je dominirao vezom, Paul Pogba ubijao naše akcije

Brozović je dominirao vezom, Paul Pogba ubijao naše akcije
5

Teško je nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva govoriti o dobrom izdanju neke momčadi, ali Hrvatska je doista bila dostojan suparnik u finalu. Francuzi su dali gas u drugom poluvremenu

VIDEO

Subašić (6) - Nije to bio Danijelov dan. Vjerojatno je mogao bolje reagirati kod trećeg i četvrtog gola Francuza, ali ne može mu se puno toga prigovoriti.

Vrsaljko (6) - Šime je opet bio prodoran i aktivan prema naprijed, u završnici utakmice zaradio i žuti karton. Da, gubio je duele (osvojio ih pet od 11), ali je i pucao dvaput po golu i imao 82 posto točnih dodavanja.

Lovren (6) - Dirigirao našom obranom, iza njega je sjajan Mundijal. Osvojio je osam od dvet duela, nešto slabiji u dugim loptama (šest od 12).

Vida (6,5) - Srčan i borben Domagoj, asistirao za gol Ivanu Perišiću. Imao čak 91 posto točnih dodavanja, dobio tri od osam duela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Strinić (do 82’) (6,5) - Svi su misilli da neće moći, ali odigrao je dobru utakmicu. Bolju u napadačkom nego u obramenom dijelu, gdje mu je nadirao Mbappé

Brozović (6) - Pokrivao je sve što je trebalo. Šteta za faul na Griezmannu. Imao osam od deset točnih dugih lopti uz 85 posto točnih dodavanja.

Rakitić (6) Odigrao i rekordan 71. meč u sezoni. Svaka ti čast, Ivane. Šteta zbog onog udarca u 78. minuti koji je od bloka završio pokraj gola. 

Rebić (do 71’) (6) - Uh, da je ušla ona bomba početkom drugog dijela... Vidjelo se da je iza njega iscrpljujuć turnir, nije bio fizički tako moćan, ali i protivnički igrači ipak su bili na razini više

Modrić (6,5) - Potrošen je bio Luka, nije mogao dati toliko kao na cijelom turniru. Ali sve u svemu kapetan je zaslužio apsolutni naklon do poda zbog svega pokazanog u Rusiji. Uostalom, zato je i zaslužio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira

Perišić (7) - Kapa dolje za onu majstoriju. Nesmotreno je igrao rukom, ali bilo je vidljivo da nije bilo namjere. U drugom poluvremenu nije ga se previše vidjelo.

Mandžukić (6,5) - Nesretni strijelac autogola, a potom je zabio i naš počasni. Oduzeo je četiri lopte, ali je osvojio samo sedam od 15 duela.

Kramarić (od 71’) (6) - Pokušao je nešto promijeniti, ali nije dobio pravu šansu. Precizan bio u svih 11 upućenih dodavanja.

Pjaca (od 82’) (-) - Osjetio finale i imao jedan prodor, premalo za ocjenu. Oduzeo jednu loptu i dobio jedini duel.

Napomena: SofaScore ocjene temelji na statističkim parametrima u kojima nema dojma niti bilo kakvoga ljudskog faktora.

Lloris (5,5) - Malo se previše zaigrao pa mu je Mandžo izbio loptu i zabio. Imao je i jednu dobru obranu Rebićeva udarca.

Pavard (6) - Desni bek Francuza dao je jako puno netočnih lopti, ali je i pet puta spašavao.

Varane (6,5) - Nije briljirao, ali zaustavljao je što je trebalo pred golom

Umtiti (6,5) - Lovren mu je pao po nozi, ali odigrao je utakmicu do kraja. I čak sedam puta otklonio opasnost pred svojim golom.

Hernández (6) - Dobio žuti karton pa pokrenuo akciju za četvrti gol Francuza

Pogba (7) - Zabio je gol u finalu SP-a i pamtit će ga do kraja života. Oduzeo i četiri lopte

Kanté (do 55’) (6) - Nije bio na pravom izdanju, zaradio je i žuti karton

Mbappé (7,5) - Bježao je nekoliko puta našoj obrani pa i zabio taj jedan gol, čime je postao drugi tinejdžer s golom u finalu SP-a nakon velikog Peléa. Veliki je turnir PSG-ove zvijezde...

Griezmann (7) - Ubacio kod autogola pa zabio penal, odradio je dobro zadaću u napadu iako je imao pet izgubljenih lopti i samo 50 posto osvojenih duela (osam od 16).

Matuidi (do 73’) (6) - Utopio se u sredini terena, Deschamps ga je zato i izvadio iz igre

Giroud (do 81’) (5,5) - Završio Mundijal bez ijednog udarca u okvir gola...

Nzonzi (od 55’) (6) - Precizan u dodavanjima, donio stabilnost Francuzima u vezi

Tolisso (od 73’) (-) - Igrao je prekratko kako bi dobio ocjenu, nije ga se praktički vidjelo

Fekir (od 81’) (-) - Ušao u završnici kako bi i on malo osjetio finale Mundijala

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske