Obavijesti

Sport

Komentari 62

'Nemam se što opravdavati, ali nisam briljirao poslije povratka'

'Nemam se što opravdavati, ali nisam briljirao poslije povratka'

Kramarić i ja možemo se dobro upariti na terenu, tvrdi Bruno o Krami, koji je zbog ozljede upitan za Švedsku, a nahvalio je debitanta Bradarića: Odlično je rješenje, igrao je na poziciji koja nije njegova, ali pokazao je dozu sportske drskosti, postavio se kao veteran, a ne kao debitant

VIDEO

Bruno Petković i Filip Uremović su na Zoom press konferenciji najavili utakmicu protiv Švedske i osvrnuli se na gostovanje u Švicarskoj.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske nakon Švicarske 03:23

- Primarni cilj u St. Gallenu je bio pobjeda i podizanje morala za dva predstojeća dvoboja u Ligi nacija - rekao je Bruno Petković i nastavio:

- Nisam briljirao, ali sam odradio svoju ulogu u utakmici. Promašio sam priliku, to sam trebao zabiti. Osjećam se dobro u dobrom sam ritmu i nadam se da mogu pokazati još više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrej Kramarić ima problema s mišićem i upitan je za utakmice protiv Švedske i Francuske. Petković bi opet mogao biti u vrhu napada. 

Zlatko Dalić je nakon utakmica u rujnu rekao kako je Bruno Petković došao u reprezentaciju s 20 posto svojih mogućnosti, a Zoran Mamić je nedavno u razgovoru za SN dodao kako njegov napadač nije dovoljno fokusiran.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

- Detalji tih izjava su podigli više tenzija u medijima, nego između mene i mojih trenera. Nemam se što opravdavati, ali smatram da nisam briljirao poslije ozljede, no polako se osjećam sve bolje. Ti isti treneri me gledaju svakodnevno na treninzima i jedini komentar koji moram dati na sve to jest na terenu. Nemam potrebe se osjećati lošije, čak i ako bude kritika, fokusirat ću se prvenstveno na svoje igre i ono što kažu treneri - kaže Bruno, koji je ove sezone dosad zabio dva gola. Jedan za Dinamo protiv Istre i jedan za reprezentaciju protiv Portugala.

Zabijam manje? Nikad nisam gledao samo svoju statistiku, golovi mi nisu problem jer vjerujem da sam koristio momčadi bez obzira na golove, ali vjerujem da ću u sljedećem razdoblju pogurati i taj dio - rekao je Petković, koji je nahvalio debitante Antu Budimira i Domagoja Bradarića.

POGLEDAJTE VIDEO: Petković na Zoom konferenciji

Pokretanje videa...

Petković uoči Švedske 11:32

- Svaka konkurencija je izrazito poticajna, za mene za njega i za ostale. Nemam ništa protiv toga, Budimir osim što je odličan igrač, odlična je i osoba. Znam ga iz druge talijanske lige, odličan igrač s odličnim karakteristikama. Ovih pola sata što je dobio, odigrao je jako dobro - rekao je za Budimira, a potom dodao za Bradarića:

- Bradarić se pokazao kao odlično rješenje, igrao je na poziciji koja nije njegova tipično, iako ju je igrao u mladoj reprezentaciji, ali pokazao je dozu sportske drskosti, postavio se kao veteran u reprezentaciji, a ne kao debitant. On, Budimir, čak i Melnjak, koji je prošao malo ispod radara, bili su jako dobri. Takvim utakmicama samo podižu svoj rejting u reprezentaciji.

On i Kramarić zasad nisu proveli puno vremena zajedno u vrhu napada.

- Andrej je fantastičan igrač smatram da se naše karakteristike mogu upariti. Nismo puno proveli na terenu zajedno, ali ako dobijemo minute, uvjeren sam da ćemo ih znati iskoristiti - rekao je Bruno i za kraj se osvrnuo na sjajnu podršku s tribina u Švicarskoj.

- Komentirali smo međusobno na utakmici da je osjećaj u St. Gallenu kao da igramo doma. Fantastičan osjećaj. Sigurno da u ova vremena, kad nema navijača na stadionima, to nam daje nadu da će se sve uskoro vratiti na staro - završio je Bruno.

Filip Uremović je protiv Francuske u Ligi nacija i sad protiv Švicarske u prijateljskoj utakmici igrao na desnom boku. To nije njegova primarna pozicija.

- U zadnje vrijeme često u klubu igram desnog beka, to mi je pomoglo pri prilagodbi na tu poziciju u reprezentaciji, ali to nije tako drastična promjena u odnosu na stopersku poziciju. Draže mi je igrati stopera jer to igram cijeli život, desnog beka počeo sam igrati u drugoj momčadi Dinama. Osjećam se slobodnije na desnom beku, ali fizički je napornije - rekao je Uremović, koji je napokon upoznao kapetan Luka Modrića. Veznjaka Reala nije bilo na utakmicama u rujnu.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Uremović uoči Švedske

Pokretanje videa...

Uremović uoči Švedske 07:43

- Koliko nam znači povratak Luke u reprezentaciju? Kad sam prvi put pozvan, žalio sam što ga neću upoznati. Već na prvome treningu bilo mi jasno kakav je lider i kakva je klasa - rekao je Uremović, koji igra sjajno u ruskom Rubinu.

- Drago mi je što je sve više Hrvata u Rusiji. Sve više nas cijene i poštuju. Kapetanska vrpca u Rubinu je odraz mog rada u zadnje dvije godine, dobio sam povjerenje i nadam se da ću ga odraditi u najboljem mogućem svjetlu - dodao je Uremović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje