Obavijesti

Sport

Komentari 43

Bruno promašio penal u 90., Villa srušila United nakon 12 godina! City bolji od Chelseaja

Bruno promašio penal u 90., Villa srušila United nakon 12 godina! City bolji od Chelseaja

Rani subotnji termin u Premier ligi donio nam je pregršt uzbuđenja. Manchester City je pobijedio Chelsea 1-0 u derbiju kola, a Bruno Fernandes bio je tragičar u porazu Uniteda od Aston Ville (1-0)

VIDEO

Brojni zaljubljenici u nogomet s nestrpljenjem su čekali subotnji 'lunch time' kako bi vidjeli međusobni sraz najvećih kandidata za naslov u Premier ligi. Očekivali smo vatromet golova i pregršt sjajnih poteza, no dobili smo još jednu neumoljivu dominaciju Cityja i nemoćni Chelsea koji je ostao bez ispaljenog metka. Bilo je to blijedo izdanje aktualnog europskog prvaka.

Pokretanje videa...

Dalić i Kovačić uoči Slovačke VIDEO

Manchester City je u 6. kolu Premier lige u Londonu pobijedio Chelsea 1-0, a jedini gol zabio je Gabriel Jesus u 53. minuti. Bila je to repriza prošlosezonskog finala Lige prvaka i međusobni susret najvećih kandidata za naslov prvaka, no jako malo toga smo vidjeli. Doduše, vidjeli smo ono što smo već znali. Pep je taktički pojeo protivnika.

Premier League - Chelsea v Manchester City

Tuchelova ideja bila je uspostaviti vlast nad sredinom terena pa je krenuo s moćnim tercetom koji su činili Kovačić, Jorginho i Kante. Trener Chelseaja htio je dominirati u posjedu lopte i nametnuti se protiv snažnog Cityja, ali ideja je vrlo brzo pala u vodu. Protiv Pepove tike-take ne ide baš tako lako pa smo gledali baš ono što je Tuchel htio izbjeći pod svaku cijenu. Vezni red predvođen De Bruyneom, Bernardom Silvom i Rodrijem sakrio je loptu Kovi i društvu i od početka susreta gledali smo igru mačke i miša. 

City je dominirao od prve minute i stvarao prilike, a Grealish i Gabriel Jesus bili su strah i trepet za domaću obranu. Sijevale su prilike, imali su gosti čak 15 udaraca od čega četiri u okvir, a konačno je ušlo u 53. minuti kada se u šesnaestercu najbolje snašao Gabriel Jesus koji je poklopio loptu i poslao je u mrežu Thibauta Courtoisa. 

Premier League - Chelsea v Manchester City

Chelsea je razočarao pred svojim navijačima i bilo je to daleko od izvedbe koja dolikuje jednom europskom prvaku. Većinu susreta bio je u podređenom položaju, a susret je završio s posjedom lopte od 37 posto i s tek četiri udarca na gol. Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret, bio je jedan od boljih pojedinaca Bluesa, no nije mogao sam. 

Manchester City nastavlja gaziti u Premier ligi. U prvih šest kola zabio je 12 golova i primio tek jedan i to u prvom kolu u porazu od Tottenhama. Bez obzira na jaki Chelsea koji se pojačao ove sezone i uvijek opasni Liverpool, City je još jednom da će mu i ove sezone konkurenti teško oduzeti primat u engleskom nogometu.

Dok je City slavio u derbiju, njegov gradski rival pretrpio je težak poraz na svome Old Traffordu. Aston Villa je senzacionalno pobijedila United (1-0) prvi put nakon 2009. godine. 

Premier League - Manchester United v Aston Villa

Crveni vragovi dominirali su cijeli susret, ispalili čak 27 udaraca na gol gostiju, no ništa nije ulazilo. Kako to inače bude u nogometu, dođe kazna. Igrala se 88. minuta, Luiz je ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio je Hause koji je sjajno zabio za 1-0.

Premier League - Manchester United v Aston Villa

United je bacio sve u napad u tim trenucima i jurnuo po izjednačenje, a u 91. minuti Hause je skoro postao tragičar nakon što je dirao rukom u svome šesnaestercu. Mike Dean je pokazao na bijelu točku. Sve su oči bile uprte u Cristiana Ronalda, ali Portugalac je iznenađujuće izvođenje jedanaesterca prepustio svome sunarodnjaku Bruni Fernandesu koji u dresu Uniteda do ovog susreta zabio čak 21 gol s bijele točke, a tek jednom promašio. 

Premier League - Manchester United v Aston Villa

Inače neumoljivi Bruno pokleknuo je pod pritiskom. Poslao je loptu na 16. red tribina i razveselio navijače Aston Ville čiji igrači su nakon 12 godina napokon srušili United.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'