Obavijesti

Sport

Komentari 88

Budimir dobio jedno pojačanje od Leke: Juniori Cityja su kao i seniori, među četiri u Europi

Budimir dobio jedno pojačanje od Leke: Juniori Cityja su kao i seniori, među četiri u Europi
11

Želio bih pozvati što više naših navijača da prepoznaju trud i rad trenera i igrača, da nam budu vjetar u leđa. Kako su nas lani podržavali i nosili kad smo patili protiv Atletica, nadam se da će i ovaj put protiv Cityja...

VIDEO

Juniori Hajduka u srijedu od 14 sati na Poljudu igraju susret osmine finala Lige prvaka mladih s engleskim Manchester Cityjem. Veliki je to dan za mlade igrače Hajduka koji će imati priliku ispisati povijest u susretu s jednom od najboljih momčadi u Europi, pa i šire. Riječ je o kopiji prve momčadi Cityja, momčadi prepunoj internacionalaca. Cityjeva U-21 momčad je aktualni prvak i vodeća momčad Premier League 2, nakon 18 odigranih kola imaju pet bodova više od Chelseaja i deset više od Liverpoola.

Juniori Hajduka uoči Cityja: Voljeli bismo da navijači dođu u što većem broju i podrže nas
Juniori Hajduka uoči Cityja: Voljeli bismo da navijači dođu u što većem broju i podrže nas

Momčad Cityja je sastavljena od domaćih i desetak internacionalnih igrača koji već dvije – tri godine treniraju i igraju skupa. Cityju nije problem platiti 5-10 milijuna eura za mladog kvalitetnog igrača i veliki su favorit u današnjem ogledu na Poljudu. Ne toliki koliki bi bila prva momčad Cityja protiv prve momčadi Hajduka, ali ipak su veliki favoriti. Dijelom i zbog toga što će i Hajduk biti oslabljen, trener Marijan Budimir neće na raspolaganju imati sve igrače zbog toga što seniori igraju važan Kup ogled s Osijekom u srijedu, a i Lekina momčad je desetkovana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budimir će protiv Cityja zaigrati praktično s momčadi s kojom je igrao i prvenstveni ogled s Rijekom, jedino pojačanje bi im mogao biti Roko Brajković, no pitanje je koliko će biti spreman nakon što je zaigrao za seniore na Maksimiru i cijeli dan se probijao kroz snježno nevrijeme do Splita.

- Stanje u momčadi je dobro, momci su jako motivirani, jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Čuo sam se s trenerom seniora Lekom i još uvijek čekamo Roka Brajkovića kojeg nam je prepustio iz prve momčadi, ali zbog problema s vezama još uvijek nije stigao iz Zagreba. Ostatak grupe činit će momčad koja je igrala protiv Rijeke uz par kadeta. Momci su motivirani  i željno iščekujemo utakmicu – kazao je trener Marijan Budimir.

Split: Uzvratna utakmica 2. kola Lige prvaka mladih između Hajduka i Apolonije
Hajduk pobijedio Rijeku, više od tisuću gledatelja uoči Cityja skandiralo: 'Hoćemo pobjedu'
Hajduk pobijedio Rijeku, više od tisuću gledatelja uoči Cityja skandiralo: 'Hoćemo pobjedu'

Sigurno da bi Hajduk bio konkurentniji da su u konkurenciji kartonirani Vušković, da pravo nastupa ima Sigur, da nije ozlijeđen Prpić, da zbog obaveza u seniorima ne izostaju Pukštas, Capan... No nije to nikakva novost. Budimir je tri puta zaredom s juniorima Hajduka sezonu završavao s najviše osvojenih bodova, ovo mu je drugi put da igra završnicu Lige prvaka mladih. I prošle godine je zbog obaveza u prvoj momčadi ostao bez najboljih, bez Biuka, Ljubičića, Čubelića, sada je bez Capana, Pukštasa... ali momci se pošteno bore i igraju lijep i efikasan nogomet. U prošloj su sezoni ispali tek nakon ruleta kaznenih udaraca od Atletico Madrida, ove godine su otišli korak dalje.

Na početku natjecanja u dva su susreta s ukupno 5-1 izbacili Gabalu, potom također u dva susreta s ukupno 6-1 Apoloniju, da bi u nokaut fazi golom Luke Vuškovića izbacili i Šahtar. Danas čekaju ogled s Manchester Cityjem, na koji će Budimir poslati kombiniranu momčad popunjenu s nekoliko kadeta. Momčad koja je u četvrtak slavila 3-1 u ogledu s Rijekom i izbila na vrh prvenstvene ljestvice.

- Morate znati da su juniori Manchester Cityja kao i njihovi seniori, među četiri najbolje momčadi u Europi. Puni su internacionalaca, imaju ogroman posjed lopte, protiv svake momčadi protiv koje igraju to je 60-70% posjeda i morat ćemo se naviknuti igrati bez lopte jer će oni diktirati i tempo i igru. Mi ćemo morati zatvoriti prilaze našem golu i pokušati kroz tranziciju doći u priliku ugroziti njihov gol. Kad budemo imali loptu moramo osigurati stabilan posjed, ne gubiti loptu jer su oni jaki jedan na jedan. Njihove dvije osmice, playmakeri... također su jako dobri, najjača momčad s kojom smo se susreli u ove tri godine koliko vodim juniore.

Torcida poziva na ogled s Man. Cityjem: Red je da dici iskažemo najglasniju i najjaču podršku!
Torcida poziva na ogled s Man. Cityjem: Red je da dici iskažemo najglasniju i najjaču podršku!

Jako oružje Budimirove momčadi bili su prekidi, ali sada je ostao bez Capana i Vuškovića koji su bili najjače oružje.  

- Na žalost nema ih, najviše mi je žao što se Cityju nećemo suprotstaviti kompletni, ali što je tu je, dat ćemo sve od sebe i pokušati biti pravi. Puno smo golova zabili preko njih dvojice, nadam se da će i u seniorima tako nastaviti. City dopušta jako malo prekida, Borussia im je imala najviše, svega četiri, tako da se nadam da ćemo biti efikasni. Vježbali smo i prekide, i tranziciju kroz koju možemo biti opasniji. Oni su jako dominantni u posjedu, znaju se i zaigrati, i ako ih uspijemo ugroziti u pravom trenutku i uz dobru završnu loptu, mogli bi se i radovati.

Iako se igra na radni dan u 14:00 sati, očekuje se i lijepa podrška s tribina. Navijači su najavljivali masovan pohod na Poljud kako bi se dala podrška juniorima u velikoj europskoj utakmici.

- Želio bih pozvati što više naših navijača da prepoznaju trud i rad trenera i igrača, da nam budu vjetar u leđa. Kako su nas lani podržavali i nosili kad smo patili protiv Atletica, nadam se da će i ovaj put. Neka dođu i podrže našu djecu, kakav god rezultat bio neka im se zahvale za ovu fenomenalnu europsku sezonu – zaključio je Budimir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu