Obavijesti

Sport

Komentari 30

Budimir s dva komada Osasuni donio Europu nakon 17 godina! Daliću sad nije ni na pretpozivu

Budimir s dva komada Osasuni donio Europu nakon 17 godina! Daliću sad nije ni na pretpozivu

Hrvatski napadač zabio je šest golova u zadnjih mjesec i pol, ali nije se našao ni među devetoricom na koje izbornik računa u ofenzivi za Nizozemsku

VIDEO

Ante Budimir (31) na fantastičan je način zaključio sezonu! Hrvatski napadač zabio je oba gola u pobjedi nad Gironom 2-1 kojom je Osasuni donio plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, premijerni izlazak u Europu nakon 17 godina suše!

Pokretanje videa...

Broz i Budimir pjevaju Prljavo Kazalište, Thompsona, Nove Fosile i navijačke hitove 05:06

Budimir je zabio u razmaku od samo tri minute početkom drugog poluvremena (52. i 55. minuta) i tako donio momčadi iz Pamplone veliku prednost na domaćem terenu koju je do kraja i sačuvala i završila ispred Athletic Bilbaa, koji je u Madridu remizirao s Realom na oproštaju Benzeme i Asensija (1-1).

Oba gola pala su nakon prodora po drugoj strani. Za prvi mu je asistirao Kike Barja i zabio ga je nogom, a za drugi glavom Jon Monyacola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi gol Budimira možete pogledati OVDJE, a drugi OVDJE.

Ni među devetoricom napadača

Nakon Svjetskog prvenstva u Katru Ante Budimir ispao je iz kruga reprezentativaca, ali je u zadnjih mjesec i pol zabio šest golova za svoj klub i pomogao mu da osvoji sedmo mjesto u La Ligi, što je najviši plasman od sezone 2005/06. i četvrtog mjesta (sedmi su bili i 2011/12., ali nisu izborili Europu).

Izbornik Zlatko Dalić ne računa na Budimira za završnicu Lige nacija. On računa na Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brunu Petkovića, Marka Livaju, Petra Musu i Diona Drenu Belju, kojega silno žele u U-21 reprezentaciji za Euro.

Daliću su na zadnjem popisu, objavljenom 22. svibnja, pretpozive od napadača dobili Josip Brekalo, Mislav Oršić i Matija Frigan pa se Budimir nije našao ni među devetoricom u ofenzivi. Završni popis treba Uefi poslati do ponedjeljka u 23.59.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu