Obavijesti

Sport

Komentari 39

Bunjaki: Slaba točka Hrvatske? Možda previše dobrih igrača...

Bunjaki: Slaba točka Hrvatske? Možda previše dobrih igrača...
1

Ponekad može biti problem ako iz sastava izbacite nekoga iz Barcelone, a ubacite nekoga iz Reala ili Juvea. Hrvatski vezni red nije među najboljima, već je najbolji na svijetu, rekao je Albert Bunjaki

VIDEO

Nogometaši Kosova spremni su za kvalifikacijski dvoboj u Maksimiru (subota, 20.45).

Izbornik Albert Bunjaki pojavio se na press-konferenciji dan prije utakmice u društvu Amira Rrahmanija i Valona Berishe , ta je trojka iznijela svoja očekivanja od sutrašnjeg dvoboja...

- Očekuje nas jako teška utakmica, ovo nam je i najteži dvoboj u ovim kvalifikacijama. Mi smo nova nacionalna momčad, ali smo u posljednje vrijeme stvarno puno napredovali. Mislim da smo do sada mogli imati više bodova, ali mi skupljamo iskustvo, stvaramo reprezentaciju za budućnost. Za nas će nastup protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi biti veliko iskustvo. Ova će se utakmica ipak razlikovati od one u Skadru, nalazimo se u završnoj fazi kvalifikacija - rekao je Albert Bunjaki , pa nastavio:

- Gledajte, nas za nekoliko dana očekuje i utakmica s Finskom , to je za nas ipak dosta važniji dvoboj. Spremni smo za ogled s Hrvatskom , očekujemo velikou podršku naših navijača od kojih ih mnogo i živi ovdje. Dat ćemo sve od sebe kako bismo ih obradovali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Albert Bunjaki je nastavio:

- Do sada smo odigrali tek šest službenih utakmica, a od listopada prošle godine odradili tek 18 zajedničkih treninga. Kod nas nema puno iznenađenja, ali to može na neki način biti i naš adut. Mi uvijek imamo poteškoća čim nam netko važan nedostaje, a sada na raspolaganju nemamo Pnishija . No, postoji mogućnost da zaigramo i s tri braniča. Prvi put igramo četiri utakmice u 30 dana, o tome također moramo razmišljati. Još me muče dvije pozicije (lijevi bek i lijevo krilo) oko početnog sastava za Maksimir.

Izbornik Kosova dobro je analizirao prvu utakmicu:

- Mi treneri volimo statističke podatke, no oni ne pokazuju često realnost. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija Kosovo je imalo 52 napada koji smo završili udarcima, a naši suparnici tek 68 takvih napada. A rezultati nam nisu dobri. Ali, ako ćemo analizirati iskusnije momčadi kao što su Hrvatska, Island ili Turska , njima ne treba puno akcija da zabiju gol. Kvaliteta i iskustvo tih momčadi ipak je na drugačijim razinama, Hrvatska nas uvijek može lakoćom kazniti. Tako je Hrvatska u Skadru imala 14 opasnih napada, tu nam dala čak šest golova.

Koje su slabe strane Hrvatske?

- Loša strana može biti prevelika kvaliteta, previše dobrih igrača od kojih njihov izbornik mora birati početnog postavu. Ponekad može biti problem ako iz sastava izbacite nekoga iz Barcelone, a ubacite nekoga iz Real Madrida ili Juventusa. Također, hrvatski igrači mogu biti preumorni, a znamo da je vezni red Hrvatske daleko najbolji na svijetu. Ne među najboljima nego - najbolji na svijetu! Pogledajte te igrače, većina ih je prošle godine osvajalo sve moguće trofeje.

Riječ je dobio Amir Rrahmani :

- Svjesni smo da nas očekuje dvoboj protiv jedne od najboljih momčadi svijeta; Hrvatskoj treba pobjeda za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji . Za mene je privilegij igrati u Maksimiru, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovo je moj drugi dom, zbog toga će meni možda biti malo lakše nego drugim suigračima - poručio je Rrahmani.

Valon Berisha važna je karika Red Bull Salzburga:

- Hrvatska je nogometna velesila, ali atmosfera u našim redovima je jako dobra, pa vjerujem da smo spremni za sutrašnju utakmicu. Hrvatska igra jako dugo zajedno, jako su igrani i svako dodavanje im ima smisla. Nama će sigurno trebati još vremena da se uigramo na taj način, ali ćemo dati sve od sebe da i sutra budemo opasni - završio je Berisha .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića