Obavijesti

Sport

Komentari 36

Burić: Nedostajat će mi Brbić, Pavasović, Vučević i Andrić...

Burić: Nedostajat će mi Brbić, Pavasović, Vučević i Andrić...
1

Koliko je potres, koji je zahvatio Poljud na svim razinama, bio jak, najbolje svjedoči drhtavi glas i lice trenera Damira Burića, koji je na rubu suza govorio o suradnicima koji više nisu u Hajduku

VIDEO

Koliko je potres, koji je zahvatio Poljud na svim razinama, bio jak, najbolje svjedoči drhtavi glas i lice trenera Damira Burića, koji je na rubu suza govorio o suradnicima koji više nisu u Hajduku.

- Normalno je da započnemo press konferenciju stanjem u momčadi i zdravljem igrača, no ovoga puta moramo je započeti temama koje su nas sve skupa zabrinjavale i o kojima smo pričali. Ja se ovom prilikom želim i moram zahvaliti ljudima s kojima sam blisko surađivao. Prije svega gospodinu predsjedniku Marinu Brbiću, koji je zatekao klub u velikim problemima, i koji je jako dobro radio svoj posao, potom i Goranu Vučeviću, vrlo kvalitetnom stručnjaku s kojim sam također jako kvalitetno surađivao, i koji će mi također jako nedostajati. On je imao viziju i strategiju, znao je prepoznati igrače... Falit će nam i gospodin Pavasović i šef škole Andrić. Imam osjećaj da nabrajam momčad prije važne utakmice iz koje mi fali šest - sedam standardnih igrača. Tako se osjećam u ovoj jako kompleksnoj situaciji za klub.

Pojavila se informacija kako je i Burić razmišljao o odlasku, no dan kasnije nije o tome želio govoriti. 

- Jako je teško govoriti o tome, šokiran sam, ne ide mi u glavu što dalje. Nisam imao ni saznanje o tome što se događa ni plan. Dočekan sam nespreman. Inače volim biti spreman za situacije na terenu i u radu, nisam iskreno bio spreman za ovo, nisam se nadao... Ali ja imam svoju momčad, momke za koje imam odgovornost - nabrajao je Burić drhtavim glasom, jedva susprežući suze.

- Moramo uspraviti igrače, šokantne su ovo situacije i za njih. Ja se nadam da ćemo uspjeti iako je vremena malo, a puno toga treba odraditi. Pokušavam ih na treningu odvojiti od tih misli. Prošli smo s tim ljudima kroz loše razdoblje, sada kad je dobro, više ih nema. Ali klub je iznad svih nas, svi moramo dati svoj maksimum.

Burić je već obavio razgovor s novim predsjednikom NO, te otkrio kako on neće preuzeti funkciju od Gorana Vučevića

- Imali smo razgovore, svi su protekli u konstruktivnom tomu. Sada bi to bilo neozbljno tematizirati. Sportski direktor je jedno, ovo što ja radim je drugo. I za ovo mi je malo 24 sata, trebalo bi mi 36. Vremenski i tematski je to nespojivo. A i velika je odgovornost. Dosta posla nas očekuje, dosta rada, u jednoj jako teškoj situaciji. Tajming je sve, ovaj put je sve samo ne dobar.

Tek pred kraj je rekao i par riječi o derbiju sa Splitom.

- Očekuje nas dobra utamica. Ja sam siguran da će biti dosta tempa, da će biti dosta zanimljivo za gledatelje, očekujem dosta navijača da nas podrže... Što se tiče igrača, Ohandza još nije spreman, iako trenira s nama, Bencun, isto tako i Juranović... Neki su upitni, sutra ćemo znati kadar, ali ova tri sigurno ne mogu... Derbiji su tvrde utakmice, nisu lijepi, jer je rezultat primaran. Važno je da bude fer i sportski, Split je naš susjed, nadamo se lijepoj utakmici, u kojoj će nogomet biti u prvom planu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.