Sport

Komentari 0

Burnley ima nove metode: Skautirat će kadete i juniore koristeći umjetnu inteligenciju

Burnley ima nove metode: Skautirat će kadete i juniore koristeći umjetnu inteligenciju

Aplikacija omogućuje nogometašima starijim od 14 godina da se okušaju u izvođenju posebnih nogometnih vježbi, a potom video snimljen mobitelom učitaju na stranicu

Engleski nogometni premierligaš Burnley upotrijebit će umjetnu inteligenciju u potrazi za mladim igračima, objavio je klub sa stadion Turf Moor.

Burnley je prvi klub u Premier ligi koji će upotrijebiti umjetnu inteligenciju za identifikaciju sljedeće generacije nogometnih zvijezda, kao dio novog partnerstva s platformom za identifikaciju talenata AiSCOUT.

Aplikacija omogućuje nogometašima starijim od 14 godina da se okušaju u izvođenju posebnih nogometnih vježbi, a potom video snimljen mobitelom učitaju na stranicu, a njihova će se izvedba uspoređivati ​​s drugima na sustavu umjetne inteligencije.

Skauti će koristiti podatke za ocjenu tehničkih, atletskih, kognitivnih i psihometrijskih sposobnosti igrača, a najbolji će biti pozvani u klub kasnije ove godine.

"Ovo je prva prilika da u klub uvedemo nove tehnologije vođene podacima i promoviramo Burnley u širi nogometni svijet dajući priliku mladim ambicioznim igračima širom svijeta", rekao je predsjednik kluba Alan Pace koji je nedavno preuzeo vodstvo nakon što je američka tvrtka ALK Capital stekla 84% udjela u klubu.

Direktor Akademije Burnley Jon Pepper dodao je kako se nada da će globalna potraga za talentima omogućiti mladim igračima da slijede svoje snove i postanu vrhunski igrači.

"Radujem se što ću kasnije tijekom godine dočekati odabrane mlade igrača u našem Centru za obuku Barnfield," dodao je Pepper.

Burnley se trenutačno nalazi na 16. mjestu engleskog prvenstva.

Najčitaniji članci