Obavijesti

Sport

Komentari 38

Button slavio na VN Belgije, na startu Grosjean 'pokosio' sve

Button slavio na VN Belgije, na startu Grosjean 'pokosio' sve
4

Britanac Jenson Button pobjednik je 12. utrke sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1 koja se vozila u belgijskom gradu Spa. Utrku je obilježio težak sudar na startu

VIDEO

Button je na stazi Spa-Francorchamps od početka do kraja utrke predvodio sve ostale vozače, te ostvario drugu pobjedu sezone nakon Velike nagrade Australije, prve kalendarske utrke.

Recimo odmah na početku da je sami start utrke obilježio teški sudar nekoliko bolida, te da su najdeblji kraj izvukli Sebastian Grosjean, Lewis Hamilton, te vodeći u ukupnom poretku vozača – Fernando Alonso. Francuz Grosjean je želio proći pored Hamiltona nedugo nakon starta, ali se neoprezno zabio u bok Britančeva bolida. Nakon toga se Hamilton zabio u vozača Saubera, Pereza, te preletio preko Ferrarijeva bolida Fernanda Alonsa, ali ga pritom i oštetio. Alonso je sretan da u sudaru nije prošao gore nego što je (ispadanje).

Odustajanjem nakon nekoliko stotina metara za Alonsa je istovremeno značilo opraštanje od izjednačavanja rekorda legendarnog Nijemca Michaela Schumachera, koji je 24 utrke zaredom osvajao bodove. Španjolac se zaustavio na brojki 23.

Drugo mjesto u utrci pripalo je aktualnom svjetskom prvaku iz momčadi Red Bulla Sebastianu Vettelu, koji je s 18 novih bodova preskočio momčadskog kolegu Marka Webbera, te se opasno približio vodećem Alonsu na svega 24 boda. Treba reći da je Vettel u utrku krenuo s tek 11. pozicije osvojena u kvalifikacijama.

Australac Webber je svoju startnu poziciju popravio za jedno mjesto na kraju utrke, te je zauzeo šestu poziciju. Finac Kimi Räikönen iz momčadi Lotus bio je treći, a Nijemac Nico Hülkenberg četvrti.

Spomenimo i da je Nijemac Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u ovome sportu, osvojio tek sedmo mjesto na stazi na kojoj je upisao svoju prvu pobjedu u bogatoj karijeri. Nijemac je 1991. godine debitirao na belgijskoj stazi, a godinu dana kasnije je na istoj upisao prvu pobjedu. Prošloga ga je četvrtka gradonačelnik Spa imenovao počasnim građaninom ovog malog belgijskog grada.

VN Belgije (Spa-Francorchamps):

  1.  Button (VB), McLaren 1:29:08.530
  2. Vettel (Njem), Red Bull +13.624
  3. Räikönen (Fin), Lotus +25.334
  4. Hülkenberg (Njem), Force India +27.843
  5. Massa (Bra), Ferrari +29.845
  6.  Webber (Aus), Red Bull +31.244
  7. Schumacher (Njem), Mercedes +53.374

Ukupni poredak nakon 12 od 20 utrka:

  1. Alonso (Špa), Ferrari 164
  2. Vettel (Njem), Red Bull 140
  3. Webber (Aus), Red Bull 132
  4. Räikönen (Fin), Lotus 131
  5. Hamilton (VB), McLaren 117
  6. Button (VB), McLaren 101

Poredak konstruktora:


  1. Red Bull 272
  2. McLaren 218
  3. Lotus 207
  4. Ferrari 199
  5. Mercedes 112
  6. Sauber 80
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba