Obavijesti

Sport

Komentari 22

'C. Pulišić je prosječan klinac iznimnog talenta. Je li Srbin?'

'C. Pulišić je prosječan klinac iznimnog talenta. Je li Srbin?'
2

Zbog čega ga toliko klubova želi? Jer je brz i direktan kao što i treba očekivati od nogometaša kojem je prirodna pozicija krilo. Tehnički je vrlo potkovan, a krucijalan je u završnici i kada dođe do proigravanja

VIDEO

Sve više i više klubova interesira se za nesuđenog hrvatskog reprezentativca Christiana Pulišića (18), koji je odabrao igrati za nogometnu reprezentaciju SAD-a premda vuče korijene iz Hrvatske. Djed mu je iz Hrvatske, a iako i njegov otac navija za Vatrene mladić je odabrao igrati za SAD.

- U veoma intenzivnom treningu, simulaciji igre na manjem prostoru, odlično se snašao, ponašao se kako treba. Vidi se da je momak potencijal i prava kvaliteta - rekao je Jürgen Klopp još dok je bio trener Borussije Dortmund. 

Na kraju krajeva on ga je i doveo u redove 'žuto-crnih', a sada ga žarko želi u Liverpoolu. Slavni engleski klub već je potkovan hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, koji u paru s Kameruncem Joelom Matipom čini jednu od najboljih obrana ovosezonskog Premiershipa. Pulišić bi evenutalno bio drugi - "brz, okretan, dribler, s dobrom završnicom".

"Je li Pulišić Nijemac? Njegovo prezime zvuči kao da bi mogao biti Srbin", piše Daily Mail, ali dalje objašnjava kako je rođeni Amerikanac i najmlađi nogometaš koji je igrao u kvalifikacijskoj utakmici za SAD u dobi od 17 godina i 193 dana.

Zbog čega ga toliko klubova želi? Jer je brz i direktan kao što i treba očekivati od nogometaša kojem je prirodna pozicija krilo. Tehnički je vrlo potkovan, a krucijalan je u završnici i kada dođe do proigravanja svojih suigrača.

Već je zabio četiri službena gola za Borussiju Dortmund nakon što je debitirao u siječnju za prvu momčad. U rujnu je navršio 18 godina, a iako polako dobiva epitete zvijezde za sebe kaže kako je "samo prosječan klinac". Slobodno vrijeme provodi gledajući Netflix i igrajući Fifu i NHL.

Sigurno je da mu je okruženje u kojem je stasao kao profesionalni igrač (Borussia Dortmund) uvelike pomogla u razvoju. Klopp sa svojim stručnim stožerom dobro promisli prije nego dovede nekog mladog talenta. Dvije, tri godine u Dortmundu su mu dobro došle, a sada je vrijeme za neke nove izazove. Liverpool je za njega već ponudio 15 milijuna eura prošlo ljeto, a u siječnju bi pounda mogla i narasti. Pogotovo kada se u obzir uzmu špekulacije da odlazi Sadio Mane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica