Obavijesti

Sport

Komentari 218

Čačić: Skupina je neregularna! Nismo ravnopravni s Turskom

Čačić: Skupina je neregularna! Nismo ravnopravni s Turskom
1

Čeka nas prekrasni nogometni ambijent kakvim se mi nažalost ne možemo pohvaliti. Civilizacijsko je pitanje da Hrvatska napokon dobije pravi stadion, rekao je Ante Čačić

VIDEO

Najvažnije je da smo pobijedili, to su bodovi koji nas vraćaju na vrh tablice. Najviše iz razloga što smo igrali utakmicu u dva dijela. Zaista se nije lako pripremati dvaput za istu utakmicu protiv protivnika koji ima dobru defanzivnu igru. Više nego zasluženo smo došli do bodova, rekao je Ante Čačić u razgovoru za HRT nakon nove pobjede.

Hrvatska je slavila golom Domagoja Vide 1-0 i tako se vratila na sami vrh tablice, no već u utorak igramo protiv Turske, a izbornik je na konferenciji za medije oštro kritizirao uvjete na Maksimiru.

- Da, nismo u ravnopravnom položaju. Turska ima dan više odmora, ali naći ćemo načina da se podignemo. Ovaj je dvoboj ostavio određene tragove. Rakitić osjeća zadnju ložu, Mandžukić ima četiri šava na potkoljenici, vidjet ćemo kako će se sve sljedećih dana odviti. Ovakvi igrači koji igraju za Hrvatsku zaslužuju bolji komfor, čestitam svakome tko je po onoj kiši došao bodriti Hrvatsku. A mi smo valjda jedina reprezentacija skupine koja nema uvjete i infrastrukturu za 21. stoljeće. Mi nemamo priliku dati navijačima da navijaju za svoje ljubimce - kaže izbornik koji nije štedio ni Fifu:

- Skupina je neregularna, mi ćemo sada biti dosta umorniji, igrati dvije utakmice u 55 sati. To je teško, ali to je viša sila. Po onome što sam čuo, moramo odigrati u Turskoj, napraviti sve da budemo odmorni. Imat ćemo jedan trening na njihovom terenu, čisto rekuperacijskog karaktera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izborniku mnogi zamjeraju da prekasno radi zamjene. Danas je izbornik mijenjao već u 55. minuti, ušli su Kramarić i Badelj.

- Da, ali danas je bila potreba za tim, mijenjam kad smatram da treba mijenjati. Igrači koji su izašli, Rakitić i Kovačić, nisu bili loši, ali imali su određeni umor i morao sam uvesti nove igrače.

Uslugu nam je jučer napravila Finska koja je pobijedila Island 1-0.

- Hrvatska sama sebi pravi usluge, pa dobili smo mi Finsku tamo. Ova utakmica ide nama na ruku, ali ide i Ukrajini. Ova ekipa je takva da isključivo sama može zaslužiti SP.

Za razliku od ova dva dana na Maksimiru, u utorak u Eskişehiru ambijent će biti potpuno drugačiji.

- Čeka nas prekrasni nogometni ambijent kakvim se mi nažalost ne možemo pohvaliti. Hrvatski igrači ne igraju u istim uvjetima u kakvima igraju druge reprezentacije. Civilizacijsko je pitanje da Hrvatska napokon dobije pravi stadion.

Tri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska je ponovno na vrhu, imamo dva boda više od Ukrajine, no gostujemo i kod Ukrajine i kod Turske (utorak, 20.45).

- Neposredno prije te utakmice u Turskoj ću odlučiti tko će početi. Bojali smo se drugog žutog kartona Vide, Vrsaljka i Badelja, ali na sreću svi su mi na raspolaganju, svi su zdravi...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener