Obavijesti

Sport

Komentari 54

Srna: Spreman sam za Češku, i očeva želja bila je da se vratim

Srna: Spreman sam za Češku, i očeva želja bila je da se vratim
1

Vatreni su stigli u St. Etienne dan uoči utakmice protiv Češke u drugom kolu Eura, a na konferenciji za novinare su izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna

VIDEO

Hrvatska u petak igra protiv Češke u St. Etienneu od 18 sati. Bit će to prva službena utakmica Hrvatske i Češke u kojoj bi nam i bod vjerojatno bio dovoljan za osminu finala, dok bismo s pobjedom bili sigurni u drugom krugu. 

Vatreni su stigli u St. Etienne dan uoči utakmice, a na konferenciji za novinare od 15.45 sati su izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna.

- Jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Zavaljujem, ovo je moje prvo javljanje nakon tragedije, od srca hvala svim ljudima koji su bili uz mene i moju obitelj, pogotovo suigračima iz reperezentacije koji su mi davali podršku iz dana u dan, sata u sat, bilo mi je to važno, kao i HNS-u koji mi je pomogao, te navijačima jer dobio sam bezbroj telegrama, poruka, svi su bili uz mene, hvala - rekao je Darijo Srna te nastavio:

- Ja sam dobro, spreman, svi znaju kakva je bila posljednja želja mog oca, da se vratim igrati za reprezentaciju. Sve što je u životu imao, uložio je u mene i moju karijeru, da nije bilo toga, ne bih ja bio ovdje. Nakon San Marina došao sam kući u Metković, bio s obitelji, a nakon pogreba sam donio odluku koja je najbolja za mene i on je najsretniji kad ja igram, pogotovo za Hrvatsku.

Sutra je na rasporedu utakmica koja Hrvatskoj može osigurati plasman u osminu finala.

- Nisam imao šansu gledati utakmicu Španjolska - Češka, ali dobio sam izvješće od suigrača, sinoć smo imali sastanak o Češkoj, ovo je naš drugi korak, jako važan, imamo dobru momčad, novi dan, nova momčad, novi protivnik. Češka je disciplinirana, komapktna, defenzivno dobra, jako teška utakmica nas očekuje. Na Euru nema favorita, sutra će biti teška utakmica, ali vjerujem u svoju momčad - rekao je kapetan te dodao za kraj:

- Dosta je bilo razgovora o mome ocu, što je bilo, no ja sam sada tu, koncentriran na to što nas čeka, dat ću maksimum ako ću igrati. Nakon svadbe sam prve bračne noći odletio na utakmicu u Austriju, toliko volimo svi igrati za Hrvatsku, prošli smo dug put, zasluženo smo tu, kao i navijači koji su se ponašali točno kao se trebaju ponašati pravi navijači Hrvatske, borbeni. Ne bih više odgovarao na pitanja o ocu, treba se prebaciti na utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna