Obavijesti

Sport

Komentari 63

Čačić: Nikola Kalinić otpao za Kosovo, nije u bajnom stanju...

Čačić: Nikola Kalinić otpao za Kosovo, nije u bajnom stanju...
1

Pucanj na Zdravka Mamića je pucanj na sve nas, bez obzira radimo li u nogometu ili ne. Ako ulica uzima stvar u svoje ruke onda smo u banani, rekao je izbornik Ante Čačić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okupila za kvalifikacijske akcije s Kosovom i Turskom, a Ante Čačić na raspolaganju uoči važnih dvoboja ima gotovo sve ključne adute. Zbog ozljeda su otpali tek Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

03:16

- Prije godinu dana na početku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo smo rekli da nam je cilj otići u Rusiju s čelne pozicije. Nakon šest utakmica u kojima smo imali dvije utakmice bez gledatelja smo na kraju bili uspješni. Bez obzira što smo često bili lišeni važnih igrača. Sve do Islanda, ta je utakmicana na neki način odužila neizvjesnost kvalifikacija - rekao je Ante Čačić pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I dalje smo prvi, imamo najbolju gol-razliku, a Island smo mogli završiti i bez golova. I dalje imamo određenih poteškoća, ali dovoljno snage i kvalitete, pa vjerujem da ćemo u sljedećih 45 dana napraviti sve kako bi u četiri nadolazeće utakmice opravdali kvalitetu. I u svakoj utakmici bili učinkoviti, bili na visokoj razini.

Izbornik je pojasnio naknadno pozivanje Ivana Santinija.

- Pozivanje Santinija? Imao sam jedan razgovor s Nikolom Kalinićem gdje me on sam obavijestio da nije u bajnom stanju, tek je prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga, pa neće konkurirati za Kosovo, već će raditi u drugačijem režimu. Ivan Santini je već bio s nama na okupljanjima, u kontinuitetu igra dobro u francuskoj ligi i sigurno da mu je mjesto u našoj reprezentaciji.

Posljednjih tjedana puno se pričalo o situacijama s Lukom Modrićem i Darijom Srnom...

- Dosta smo pričali i pisali o tome. I ja sam se potrudio oko Modrića i Srne. Luka Modrić je naš kapetan, najbolji svjetski veznjak, dika i ponos hrvatskog roda. On na najvišem nivou prezentira našu domovinu s velikim entuzijazmom, to uspješno čini i dalje. Nikada mu nije palo na pamet ostaviti hrvatsku reprezentaciju. Da, bio sam u kontaktu sa Srnom, rekao sam mu smo ostali bez Ćorluke, ozlijedio se i Jedvaj, a kako je situacija s Vrsaljkom prije mjesec dana bila drugačija nego danas rekao mu kako bi bilo dobro da sada bude s nama. On je razmislio o svemu, ali i ostao pri svojoj odluci. Nama je samo Vrsaljko sada opcija za desni bek, nije to komforna situacija, ali vjerujem da je to dovoljno za nadolazeće akcije.

Vaša reakcija na pucnjavu na Zdravka Mamića?

- To je pucanj u sve nas, bez obzira radimo li u nogometu ili ne. Ako ulica uzima stvar u svoje ruke onda smo svi u banani. To nije problem samo hrvatskog nogometa, već svih nas. Za cijelo društvo.

Kakvu utakmicu očekujete protiv Kosova?

- Nijedna utakmica nije ista, ovo je nešto novo, tako je i shvaćamo. Učinit ćemo sve da budemo na nivou, a onda uz kvalitetu možemo do tri boda.

Hrvatskog izbornika posebno vesele sve bolji i češći nastupi Matea Kovačića u madridskom Realu.

- Prije odlaska na Europsko prvenstvo sam rekao da u Francusku neću voditi igrače koji neće igrati na proljeće, a jedini izuzetak mi je bio Mateo Kovačić. On je devet godina mlađi od Luke Modrića, na njemu će godinama počivati hrvatska reprezentacija. Veseli me što dobiva sve više prostora u Real Madridu, a takav će i nama biti od velike koristi. Već u najbližoj budućnosti.

Koliko vam neki transfer pojedinog reprezentativca može poremetiti pripremu za Kosovo i Tursku?

- Jako je važno da igrači budu mirni i zadovoljni, čini mi se da samo jednom ili dvojici igrača može dogoditi transfer. To nas može malo poremetiti, ali najvažnije je da igrač bude zadovoljan. Ako on bude takav, svi ćemo biti u dobrom raspoloženju. Razgovarao sam s Perišićem, zadovoljan je u Interu, trener ga cijeni, pripremaju mu i novi ugovor. Pričao sam i s Mateom Kovačićem, ali gledajući koliko igra kod Zidanea siguran sam da će ostati u Real Madridu. A to je dobro i za klub i za njega - završio je Ante Čačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu