Obavijesti

Sport

Komentari 27

Čačić: O Srni možemo pričati nakon utakmice s Ukrajinom

Čačić: O Srni možemo pričati nakon utakmice s Ukrajinom
1

Dijagnoza koju smo čuli nakon prvih snimaka ne ukazuje na dobro. Šime danas ide na još jedan specijalistički pregled pa ćemo tijekom popodneva više znati o njegovoj ozljedi, kaže Ante Čačić

VIDEO

Ante Čačić odradio je prvu službenu press-konferenciju uoči nove reprezentativne akcije. Hrvatska će se sljedećih dana obračunati s Ukrajinom (24. ožujka) i Estonijom (28. ožujka). No, fokus ove priče predstavlja prvi dvoboj, kvalifikacijski ogled s Ukrajinom. Ante Čačić ostao je tijekom vikenda bez Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, dvije važne karike obrambene linije...

- Dijagnoza koju smo čuli nakon prvih snimaka ne ukazuje na dobro. Šime danas ide na još jedan specijalistički pregled pa ćemo tijekom popodneva više znati o njegovoj ozljedi. Ali priznajem, nisam preoptimističan. Neću nikoga dodatno zvati za Ukrajinu i Estoniju, u kadru imam dovoljan fond igrača, ali i kvalitete s kojima planiram zamijeniti dva igrača koji bi nam bili starteri. Vjerujem u ove igrače koji su s nama, oni mogu participirati protiv Ukrajine - rekao je Ante Čačić pa nastavio:

- Tko su nam alternacije za stopera i desnog beka? Kroz treninge ćemo doći do rješenja, ali i spoznaja koji to igrači najbolje mogu zamijeniti Ćorluku i Vrsaljka. Imamo više varijanti, moram vidjeti u kakvom su stanju igrači nakon utakmica ovog vikenda. Izbalansirat ćemo momčad da u tako važnoj utakmici protiv Ukrajine budemo pravi.

Ukoliko ozljeda Vrsaljka bude teže naravi, planirate li u budućnosti u reprezentaciju vratiti Darija Srnu?

- Danas sam isključivo usredotočen na igrače koje sam sada zvao, mislim da u kadru imamo sve najbolje što hrvatski nogomet danas pruža. Ne želim razmišljati o igračima koji nisu ovdje već dati podršku igračima u reprezentaciji. Svi su s pravom ovdje, oni su to svojim igrama pokazali. Sjetite se samo utakmice protiv Španjolske na Europskom prvenstvu, nemam razloga ne vjerovati tim igračima. Darijo Srna se po meni prerano oprostio i dalje igra na visokom nivou, ali o toj temi možemo nakon Ukrajine.

U reprezentaciji nema Pašalića i Andrijaševića...

- Prije godinu dana na sličan smo način razgovarali o Tomasovu, koji danas nije tema. Nadam se da ćemo i sljedeće godine ovako pričati o Pašaliću i Andrijaševiću to bi značilo da i dalje igraju dobro. Ali, to ne znači da igrači koji su danas u kadru igraju slabije. Trener sam preko 30 godina, ne želim nikome rušiti formu. Nema smisla dovesti nekoga samo zbog promocije u reprezentaciju, posebice ako ne bi participirali u prvoj utakmici. A protiv Estonije će prigodu dobiti igrači koji će igrati manje protiv Ukrajine. Pašalića i Andrijaševića neću zvati niti za Estoniju ne želim remetiti njihov ritam u klubovima.

Marko Lešković se u reprezentaciju vratio nakon samo pet službenih nastupa...

- Možemo se sada nadmetati oko svakog igrača, svatko ima svoje upitnike i uskličnike. Marko Lešković je bio reprezentativac prije ozljede, jako dobro poznaje svlačionicu. Što je važno u tako kratkom periodu, kada imamo samo tjedan dana do utakmice.

Objasnite malo situaciju s Dejanom Lovrenom...

- Svima je jasno zašto ga nije bilo na Europskom prvenstvu, ali njemu i dalje nisu zatvorena reprezentativna vrata. Sada nije pozvan jer od prosinca nema dovoljnu minutažu, ima i tih problema s koljenom. Siguran sam da će već u svibnju, bude li zdrav, biti u konkurenciji za reprezentaciju.

Pozvali ste Perišića koji nema pravo nastupa protiv Ukrajine...

Ivan Perišić je jedan od naših najučinkovitijih igrača posljednjih godina, nema smisla da izvan kruga reprezentacije bude sedam mjeseci. Od studenog pa sve do lipnja. Riječ je o vrlo bitnom igraču naše reprezentacije, mjesto mu je uz nas, te će participirati na utakmici u Estoniji.

Brinu li vas ove ozljede Vrsaljka i Ćorluke?

- Imali smo svojih poteškoća i prije utakmica s Kosovom i Finskom. Siguran sam da ćemo dostojno zamijeniti te igrače, kvalitetno odraditi dvoboj s Ukrajinom, te osvojiti nove bodove.

Malo o Ukrajini...

- Ukrajina je u dobrom raspoloženju, vidi se kako su se podigli dolaskom Ševčenka. Drugi su u skupini, nemaju poraza, a jako su kvalitetni na krilnim pozicijama. Kompaktno se brane, dobro izlaze, imaju odličnu tranziciju. Zaslužuju respekt, ali Hrvatska nema pravo tražiti alibi. Očekujem veliku podršku nakon dve godine neigranja pred našim vjernim navijačima. I da svi skupa demantiramo bučnu manjinu, svima pokažemo kako bojkota reprezentacije nema. Hrvatska se voli i u Splitu, i u Zagrebu, i u Osijeku, baš nigdje nisam doživio nikakvu nelagodnost. Nju vidim tek u nekim medijima.

Hoćete li koje igrače osloboditi puta u Tallinn?

- Rekao sam puno puta, moramo voditi računa da se igrači zdravi vrate u klubove. Puno ih se bori za vrh ljestvice, imamo sedam igrača i u četvrtfinalu Lige prvaka. Svi oni koji su dio te priče neće ići u Tallinn - završio je Ante Čačić...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica