Obavijesti

Sport

Komentari 87

Čačić: Očito da nisam pogodio pravu postavu protiv Islanđana

Čačić: Očito da nisam pogodio pravu postavu protiv Islanđana
1

Dodao sam veznjacima Kovačića jer je bio svjež, on je dobar s Lukom i Badeljom u komunikaciji, ideja je bila da s njima stabiliziramo igru, rekao je izbornik Ante Čačić na HNTV poslije poraza od Islanda

VIDEO

Izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić, govorio je za HNTV poslije poraza Hrvatske na Islandu. Podsjećamo, Vatreni su odigrali ispod svih očekivanja te primljenim golom u 90. minuti zakomplicirali utrku prema Mundijalu u Rusiji 2018. 

- Ne osjećam se bajno. Utakmica je nepovratno iza nas, moramo se okrenuti budućnosti. Sama je utakmica i mene i kod svih onih koji vole nogomet, iznenadila. Nismo očekivali ni priželjkivali ovo, očekivali smo nešto sasvim drugo. Odigrali smo najlošiju utakmicu otkako sam ja na čelu - rekao je Čačić pa nastavio.

- Svaki duel je bio njihov, oni su bili hitriji i brži, na kraju smo primili nesretan gol. Danas smo prvi u grupi, imamo još 4 utakmice, duboko sam uvjeren da ćemo naći svoj put do Rusije. Nisam čovjek koji traži alibije imali smo i utakmice bez gledatelja - kaže izbornik.

Pokušao je trgnuti igrače na poluvremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekao sam im da moraju nastojati loptu što je moguće kvalitetnije kontrolirati, da moramo stati na loptu, da moramo imati 2-3 dodavanja pa tražiti dubinu... Ne smijemo ući u njihov ritam, ali previše smo griješili. Tražili smo se 90 minuta, njima je više ležala 'karambol' igra - smatra Čačić.

Bekovi su bili skroz odsječeni iz igre, a jedini se istaknuo Luka Modrić. 

- Luka je jedini bio uz Mandžukića bio je u ritmu do kraj sezone. Ovo nije bila naša slika, nismo bili dobri. Luka je zaista bio blizu svog nivoa, a mnogi nisu bili na svom nivou. I bod bi bio velik kao kuća, ali mi ne možemo nego tijesno.

Hrvatska je imala puno problema s ozljedama.

- Držim da imamo roster u koji se možemo pouzdati, ali činjenica je da su nam neki igrači često falili. Nisam nikad tražio alibi, ali to utječe na standardnost ekipe i određen automatizam.

Izbornika često kritiziraju zbog načina vođenja utakmica. Poglavito zbog vršenja zamjena.

- Reprezentacija nije vođenje kluba. Ti susreti su gdje svaku utakmicu trebaš izvući maksimum, niti u jednoj nismo bili inferiorni. Kad se vidjelo da momčad ima kontakt sa mnom, onda se treneru traže greške. Ja taj posao radim 30 godina, pitajte sve klubove da li je Ante Čačić imao igru, uz mene su igrači rasli. U hrvatskoj struci, nisam naišao na našeg stručnjaka koji je našao kritiku na moj rad. Dežurni pljuvači koji su plaćeni za to neka nastave tako.

Pronašao je i svoju pogrešku.

- Očito da nisam pogodio pravu postavu protiv Islanda. Dodao sam veznjacima Kovačića jer je bio svjež, on je dobar s Lukom i Badeljom u komunikaciji, ideja je bila da s njima stabiliziramo igru, da imamo kontroliranu igru iz koje će se pripremiti završnica Kaliniću.

Tvrdi da je njegova ideja igre bila dobra, ali igrači su bili skroz izvan utakmice.

- Nisam imao neki bajan izbor na klupi oko veznjaka. Kroz cijelu sam utakmicu očekivao da će ući u utakmicu i da će se dizati, to se nije dogodilo. Nismo bili dovoljno fokusirani - smatra Čačić pa dodaje:

- Trebamo biti zadovoljni svime osim ove zadnje utakmice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola