Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
557 komentara

Čačić odabrao stožer: Uzeo je Josipa Šimunića i Antu Mišu

Ante Čačić u ponedjeljak bi trebao biti imenovan izbornikom, a za pomoćnike je, osim Josipa Šimunića, uzeo Antu Mišu i trenera golmana Marijana Mrmića

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
557 komentara

Unatoč velikoj vjeri u preokret Hrvatska će ipak zbog slučaja svastika ostati bez boda u kvalifikacijama za Euro 2016. godine. Tako je odlučila Uefa odbivši žalbu HNS-a. Utakmica protiv Bugarske igrat će se bez gledatelja, a ostaje i kazna od 100.000 eura.

Odbijena žalba već je došla i do ušiju Ante Čačića, koji će, gotovo sigurno, u ponedjeljak biti imenovan novim izbornikom nogometne reprezentacije Hrvatske. Sadašnji trener Lokomotive već je razgovarao s budućim suradnicima, a to su Josip Šimunić, Ante Miše i Marijan Mrmić. Čelnici HNS-a, kao i Ante Čačić smatraju da je karizma Josipa Šimunića dovoljna da “prodrma” igrače, da ih razbudi u misiji odlaska na Europsko prvenstvo. Šimunić se kao igrač uvijek zalagao za suigrače, branio ih je u svim situacijama i njegova riječ ima veliku težinu. Osim toga, u HNS-u smatraju, s punim pravom, da je Šimunić za reprezentaciju napravio jako puno i ovo je jedan oblik zahvale. 

Čačić će posljedni susret kao trener Lokomotive odraditi upravo protiv najvećeg protukandidata za izborničko mjesto, Zorana Vulića. No Romeo Jozak, Šukerov izaslanik, nije razgovarao s Vulićem, tako da je trener Splita ispao iz utrke. Imenovanje Čačića trebalo bi biti u ponedjeljak, samo sedam dana prije Čačićevog 62. rođendana. Da je mogao birati dar, vjerojatno ni sam ne bi odabrao bolji.

Naši partneri pišu
Message