Obavijesti

Sport

Komentari 118

Čačić: Trebali smo pružiti više. Izmjene? Eh, to je 'ki bi, da bi'

Čačić: Trebali smo pružiti više. Izmjene? Eh, to je 'ki bi, da bi'
1

Iskreno, kad su počinjale kvalifikacije mislio sam da će biti neizvjesno jer je skupina takva kakva je. Island je kući sve pobijedio, mi smo imali remi, još igra svatko sa svakim, bit će neizvjesno, tvrdi Ante Čačić

VIDEO

Što smo željeli, nismo uspjeli ostvariti. Izvanredna kontrola lopte, dodavanja, imali smo previše tehničkih grešaka, dosta igrača imalo je kriva primanja, rekao je Ante Čačić nakon prvog poraza hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP na Islandu (1-0).

- Puno ničijih lopti bile su njihove, utakmica je praktički bila bez šanse. Na kraju se dogodio taj prekid koji je rezultirao njihovim golom. I dalje imamo dobru poziciju, držimo vrh ljestvice u skupini i u ove četiri utakmice želimo potvrditi prvo mjesto u skupini - dodao je izbornik u razgovoru za HRT.

"Vatreni" u Reykjavíku nisu složili nijednu čistu priliku. Istini za volju, nije ih imao ni domaćin do gola u 90. minuti, no naši su ipak morali pružiti više.

- Slažem se da smo trebali pružiti više, ali cijelo vrijeme govorili smo da igramo protiv Islanda koji je solidna momčad. Nismo imali dovoljno energije za ovakvu utakmicu, nedostajalo je puno preciznosti, i dogodili su se ti prekidi iz kojih smo na kraju primili gol. No premalo smo napravili prema naprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čačić je objasnio zašto je u prvu postavu stavio Matea Kovačića umjesto Marcela Brozovića. Igrača Intera uveo je u igru u 63. minuti umjesto Nikole Kalinića.

- Mislio sam i želio s trojicom igrača, Lukom, Badeljem i Kovačićem, napraviti kontrolu lopte. Napravili smo iz toga svega jednu situaciju na početku. Zbog previše netočnosti u igri nismo imali mirnoću, nije bilo pravovremenog otkrivanja. Sretno i spretno je domaćin pobijedio, bila je to utakmica bez prilika. Ali moramo dići glavu, čekaju nas novi izazovi već u rujnu.

Osim uvođenja Brozovića, izbornik je do kraja još pokušao samo s Ivanom Santinijem umjesto Marija Mandžukića, i to dvije minute prije kraja. Opet ostaje pitanje zašto izmjene nije radio ranije i pokušao s još ponekim osvježenjem s klupe.

- Imam dosta igrača koji nemaju previše minuta u reprezentaciji ni u klubovima, tako da nisam našao za shodno išta mijenjati. Lako je sad govoriti "ki bi, da bi". Možda bi bilo bolje da nisam vadio Mandžukića, ali s obzirom da je igrao pod blokadama dao sam šansu Santiniju. No nije to bitno, Hrvatska se nije uspjela nametnuti od prve minute. Domaćin je htio što prije prebaciti loptu na našu polovicu i tu doći do nekakvog prekida. Na kraju mu se to isplatilo.

- Lovren je odigrao dobru utakmicu? Nisam pobornik izdvajanja pojedinaca, ne bih se o tome izjašnjavao - kazao je Čačić i prokomentirao završnicu kvalifikacija u koju Hrvatska ulazi s prvog mjesta i jednakim brojem bodova kao i Island:

- Iskreno, kad su počinjale kvalifikacije mislio sam da će biti neizvjesno jer je skupina takva kakva je. Island je kući sve pobijedio, mi smo imali remi, još igra svatko sa svakim... Bit će tu još neizvjesnosti do kraja. Ovo je bilo slabije izdanje, mislio sam da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da možemo nadoknaditi ove kojih nema. Vjerujem da ćemo u nastavku pružiti ono što smo pružali do ove utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića