Obavijesti

Sport

Komentari 68

Čačić uoči San Marina: Vidjet ću kome ću dati veću minutažu

Čačić uoči San Marina: Vidjet ću kome ću dati veću minutažu
1

Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i reprezentaciju, kaže Srna

VIDEO

U sklopu priprema za europsku smotru u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija debitirat će na još jednom stadionu, riječkoj Rujevici, gdje će ugostiti San Marino u prijateljskom dvoboju.

Izabranici Ante Čačića dočekali su prije osam dana Moldaviju u Koprivnici, gdje su također zaigrali po prvi puta, te pobijedili 1:0 pogotkom Andreja Kramarića, piše HNS.

- Utakmicu sa San Marinom stavljamo u kontekst drugog dijela priprema za odlazak na Europsko prvenstvo, a blok pripremnih treninga završava sa samom utakmicom. Želim koristiti igrače što više, iako smo limitirani sa šest izmjena tako da ću još vidjeti kojim bih igračima trebao u utakmici dati veću minutažu. Siguran sam da me ova utakmica, kao i prethodna te kao i svaki trening približavaju ideji na koji način i s kojim igračima treba otvoriti Europsko prvenstvo - rekao je uoči susreta sa San Marinom Ante Čačić.

Vatreni na Kantridi imaju odličan omjer. Igrali su 11 utakmica, a čak 10 pobijedili uz gol razliku 19-4. Jedini remi izvukli su Bugari odigravši 0-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čačiću će na raspolaganju za San Marino biti i realovci Luka Modrić i Mateo Kovačić. 

- Svakog protivnika treba poštovati, susret sa San Marinom nam mora biti dobra trening-utakmica. U njoj moramo zadovoljiti svoje kriterije. Sljedeći tjedan počinjemo s osvježavanjem i adaptacijom na protivnike u Francuskoj. Imali smo ljude koji su pratili naše suparnike, a kada odemo u Francusku detaljnije ćemo se pozabaviti suparnicima u skupini - zaključio je Čačić.

Kapetan Darijo Srna pozvao je navijače na podršku.

- Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju koja je osigurala nastup na 9 od 11 velikih natjecanja. Upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja.

Sa San Marinom Vatreni su se susreli dva puta, u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji. U lipnju 2001. godine bilo je 4-0 u Varaždinu, zahvaljujući pogocima Vlaovića, Balabana, Šukera i Vugrinca, dok je u rujnu iste godine u Serravalleu također bilo 4-0, uz dva pogotka Prosinečkog te po jedan N. Kovača i Solde.

Utakmica je na rasporedu večeras u 20.15 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova