Sport

Komentari 68

Čačić uoči San Marina: Vidjet ću kome ću dati veću minutažu

Čačić uoči San Marina: Vidjet ću kome ću dati veću minutažu

Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i reprezentaciju, kaže Srna

U sklopu priprema za europsku smotru u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija debitirat će na još jednom stadionu, riječkoj Rujevici, gdje će ugostiti San Marino u prijateljskom dvoboju.

Izabranici Ante Čačića dočekali su prije osam dana Moldaviju u Koprivnici, gdje su također zaigrali po prvi puta, te pobijedili 1:0 pogotkom Andreja Kramarića, piše HNS.

- Utakmicu sa San Marinom stavljamo u kontekst drugog dijela priprema za odlazak na Europsko prvenstvo, a blok pripremnih treninga završava sa samom utakmicom. Želim koristiti igrače što više, iako smo limitirani sa šest izmjena tako da ću još vidjeti kojim bih igračima trebao u utakmici dati veću minutažu. Siguran sam da me ova utakmica, kao i prethodna te kao i svaki trening približavaju ideji na koji način i s kojim igračima treba otvoriti Europsko prvenstvo - rekao je uoči susreta sa San Marinom Ante Čačić.

Vatreni na Kantridi imaju odličan omjer. Igrali su 11 utakmica, a čak 10 pobijedili uz gol razliku 19-4. Jedini remi izvukli su Bugari odigravši 0-0.

Čačiću će na raspolaganju za San Marino biti i realovci Luka Modrić i Mateo Kovačić. 

- Svakog protivnika treba poštovati, susret sa San Marinom nam mora biti dobra trening-utakmica. U njoj moramo zadovoljiti svoje kriterije. Sljedeći tjedan počinjemo s osvježavanjem i adaptacijom na protivnike u Francuskoj. Imali smo ljude koji su pratili naše suparnike, a kada odemo u Francusku detaljnije ćemo se pozabaviti suparnicima u skupini - zaključio je Čačić.

Kapetan Darijo Srna pozvao je navijače na podršku.

- Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju koja je osigurala nastup na 9 od 11 velikih natjecanja. Upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja.

Sa San Marinom Vatreni su se susreli dva puta, u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji. U lipnju 2001. godine bilo je 4-0 u Varaždinu, zahvaljujući pogocima Vlaovića, Balabana, Šukera i Vugrinca, dok je u rujnu iste godine u Serravalleu također bilo 4-0, uz dva pogotka Prosinečkog te po jedan N. Kovača i Solde.

Utakmica je na rasporedu večeras u 20.15 sati.

Najčitaniji članci