Obavijesti

Sport

Komentari 14

Čačiću, bolje ti je da držiš žene dalje od kampa reprezentacije!

Čačiću, bolje ti je da držiš žene dalje od kampa reprezentacije!
1

Dok su tamo Šuker i Mamić, svjestan sam da meni tamo mjesta nema. Oni čak imaju ljubav za mene, ali iz egoizma, oportunizma ne žele me blizu, rekao je Miroslav Ćiro Blažević

VIDEO

Ćiro Blažević bio je nedavno gost na Skupštini HNS-a. Je li to možda palo pomirenje sa Šukerom?

- Sa Šukerom se nikad nisam svađao, ja sam samo uvijek kažem ono što mislim. Sada sam vidio Davorovu novu osobinu, da je radišan, da je od 9 do 9 u Savezu, i to je pokazatelj koji mi se osobito sviđa.

Je li vas iznenadio njegov poziv?

- Ne, nije me iznenadio. Iznenadilo me što me već prije nije zvao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znači li to vaš novi angažman u HNS-u?

- Ne, dok su tamo Šuker i Mamić, svjestan sam da meni tamo mjesta nema. Oni čak imaju ljubav za mene, ali iz egoizma, oportunizma ne žele me blizu. Valjda misle da bi uz moju nazočnost bili manje važni, a obojica imaju potrebu biti jako važni. No, ja nikako ne mogu biti protiv njih. Šuker je kao moje dijete, zaista je napravio ozbiljan pozitivan iskorak. Ne znam koliko će mu sve ideje uspjeti, pogotovo ova s televizijom, od koje puno očekuje. Vjerojatno je dobro razmislio, ali ja se bojim da je to utopija. Unatoč činjenici da je vrbovao veliku TV zvijezdu Milu Horvat, jer nitko kao reporteri ne može donijeti rentabilnost. Ali, nitko ne zna koliko ta televizija košta. Pogledajte samo Matešin dug televiziji. Šuker se tog posla prihvatio vrlo odgovorno, imao je uvijek predispoziciju za predsjednika. Bio je prvi golgeter svijeta i kao takvom otvaraju mu se sva moguća vrata.

Jesu li vas pozvali kao gosta na EP u Francusku?

- Pozvali su me, ali to i službeno odbijam.

Zašto?

- Kratko: zato.

Je li vas povrijedilo što je Čačić za savjet pitao Bilića i Barića, a vas zaobišao?

- To je mana svakog trenera koji traži one inferiornije sebi kako bi potvrdio njegove gluposti. On ne traži one koji bi mu mogli eventualno pomoći.

Nepotreban konflikt

Što biste mu vi savjetovali?

- Ništa! Odbio bih taj savjet, jer ne možeš očekivati psihologa zato što je psihologiju završio. Pogotovo trenera psihologa. On mora reagirati u frakciji sekunde. On zagrijava čovjeka koji ima veliku kotu, igrača Liverpoola, Majku ti Božju, u beznačajnoj utakmici u Budimpešti, i ne stavi ga u igru. Je l’ to pomanjkanje psihologije? Apsolutno, direktno, momentalno! I naravno tu je konflikt s Lovrenom začet. Bojim se da će takvih incidenata biti još. Ti ne možeš nekoga savjetom transformirati u psihologa. Ta dimenzija Čačiću evidentno nedostaje. Nakon toga je Lovren pokazao svoje deformacije i doveo izbornika pred gotov čin.

Biste li pustili žene i djevojke igrača u kamp u vrijeme priprema i natjecanja?

- Ma daj, pa to nisam nikada dopuštao! Zato što sva koncentracija energije, htijenja, volje treba biti usmjerena samo na jedno - nogomet. Oni u tom razdoblju moraju biti marinci! I seks mogu imati svaki dan, ali samo s treningom i utakmicom.

‘Kako on ima veću plaću?’

Dakle, žene ni blizu reprezentativcima?

- To je najopasnije što bi izbornik mogao napraviti. Žene razgovaraju međusobno, pa svašta saznaju. I onda pita ona svoga muža: “Kako onaj ima veću plaću od tebe...?” Ma, one zakuhaju i “rasture” ti klimu dozlaboga! Ja ne bih dopustio mogućnost da se to dogodi.

Koliko je nazočnost visoke politike važna u pripremama za veliko natjecanje? Vi ste od Tuđmana imali jak vjetar u leđa. Bio vam je na utakmicama, čak i u svlačionici.

- To je vrlo bitno! Kad je Tuđman došao u svlačionicu nakon polufinala SP-a, nastupio je lakonski, kao svi velikani: “Dečki moji dragi, izgubili smo od Francuza, sad nije svejedno hoćemo li biti treći ili četvrti, pripremite se da biste bili treći.” Da, političari koji vode državu moraju biti nazočni na utakmicama kako bi igračima usadili i dodatnu odgovornost, da znaju da je nacija iza njih. Ali, na žalost, to bi sada sve bilo umjetno, a sve što je umjetno to ne prolazi. Ni premijer ni Karamarko nemaju afinitete prema nogometu. To njih ne zanima.

Jesmo li zato hendikepirani?

- Nismo hendikepirani ako vođa, izbornik, dođe pred reprezentativce i kaže: “Zamislite svoj privilegij; o vama ovisi hoće li nacija biti sretna ili nesretna!” Ali, to može kazati samo onaj tko ima utjecaj, autoritet, besprijekorno veliki znalac, moralna vertikala, nadasve psiholog da znaš koga pogladiti, kome j...t majku. Ma to su sve detalji koje “ovaj” ne može. On je odličan trener, ali nije vođa. I u slučaju ne daj Bože neuspjeha, neće biti kriv Čačić, nego onaj tko ga je postavio, dekretom, a to je Mamić. I sad je dosta! Ne želim ništa više reći protiv Mamića, nije vrijeme za to, kao ni protiv Čačića. Njemu je sad potrebna sva moguća potpora.

Gdje nas vidite na Euru?

- Uvjeren sam da ćemo biti prvaci Europe. I ponavljam ono što je rekao Wenger: U hrvatskoj reprezentaciji najveći je koncentrat talenta.

Za kraj intervjua ostavili smo - kobasice. Kako su vas izabrali za tu reklamu?

- Izabrala me za tu ulogu jedna objektivna agencija, a imao sam konkurenciju najjaču moguću. Snimao sam spot premda sam mislio da ne mogu proći pokraj tih imena. Glava da te zaboli! Kasnije mi se javila Todorićeva kći, kaže: “Nisam se miješala u odabir, nitko sa strane ništa nije sugerirao.” - kazao je Ćiro Blažević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu