Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Čačiću, nisam ja gladan novca, već želim respekt!

U izrazito emotivnoj ispovijedi "Div sa Šalate" traži alibi u nerazumijevanju od strane Hrvatskog teniskog saveza, izbornika, reprezentativaca...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
8 komentara

Aktualna “persona non grata” ovoga tjedna zarađuje u Bangkoku. Miljama daleko od Hrvatske skuplja ATP bodove, izdašne čekove i ne osvrće se iza sebe. Prije samo nekoliko sezona Ivo je igrao po Futuresima za “šaku dolara”, a danas kao Top 30 tenisač svijeta bio je u poziciji ostaviti Hrvatsku u Svjetskoj skupini. Međutim, nije! Zašto? U izrazito emotivnoj ispovijedi “Div sa Šalate” traži alibi u nerazumijevanju od strane Saveza, izbornika, reprezentativaca...

24SATA: Ivo, zašto niste htjeli nastupiti u Londonu i pomoći reprezentaciji da ostane u Svjetskoj skupini?
Zbog odnosa prema meni u Savezu, odnosu u reprezentaciji! Cijelo vrijeme sam tražio malo više respekta od Saveza i reprezentacije te pravedniju raspodjelu. Ovaj put bih čak bio drugi igrač i dobio više novca, ali to jednostavno nije pravedno. Besmisleno je da Prpić i Čačić pišu i govore o meni kao sebičnom i gladnom novca. To je kontradiktorno. Nisam gladan novca, već respekta.
24SATA: Hoćete li pokušati promijeniti odluku izbornika Gorana Prpića koji vas je prekrižio za daljnje nastupe?
Čuo sam za Prpićevu izjavu. Ostajem pri svojim stajalištima i zahtjevima.
24SATA: Niste nastupili za reprezentaciju pa nećete, poput nekih košarkaša, na Olimpijske igre. Jeste li očekivali ovakav odgovor od Radimira Čačića?
Na nepravdu sam naviknuo u životu. Stoga me ovo sa zabranom nenastupanja na OI ne iznenađuje previše. Međutim, nisam baš siguran da mi mogu zabraniti nastup. Ali, ovim potezom Čačić šalje krivu poruku onima koji se ne slažu s njegovim zahtjevima. U isto vrijeme, izbornik šalje poruku da je najbolje da šutim. Naravno, to mene ne može omesti. Kad sam ja u pitanju oduvijek su važili neki drugi standardi, pa se više ni ne osvrćem.
24SATA: Imate li nekakvu rezervnu lokaciju za treninge u Zagrebu jer više nećete moći raditi u Akademiji?
Ionako sam u Akademiji samo nekoliko dana na godinu. Kad sam tamo dosta treniram s juniorima, kojima to  jako dobro dođe. Žao mi je zbog toga, ali što je tu je.
24SATA: Pojedini teniski djelatnici isticali su da je jedan od razloga nenastupanja to što ne podnosite Ljubičića i Ančića?
Neka jednom zauvijek bude jasno da nemam ništa protiv Ljube ni Ančića. Jedino mi je smiješna izjava da sam ljubomoran na njih. Takve infantilne izjave nema smisla uopće i komentirati.

Naši partneri pišu
Message