Obavijesti

Sport

Komentari 32

Čačiću otpao i Lešković! 'Nama uvijek netko mora nedostajati'

Čačiću otpao i Lešković! 'Nama uvijek netko mora nedostajati'
1

Možemo reći da su ove pripreme bile specifične. Jedan dio igrača bio je bez pravog podražaja skoro dva tjedna, a drugi su igrali do prošlog vikenda, rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić

VIDEO

Hrvatska u nedjelju od 20 i 45 igra protiv Islanda gostujuću utakmicu i s pobjedom bi na teškom gostovanju napravila veliki korak prema Rusiji 2018. Hrvatski izbornik Ante Čačić potvrdio je kako Danijel Subašić neće biti spreman za Island, ali uvjeren je da će raspoloživi kadar moći do pobjede. Danas mu je otpao i Marko Lešković.

- Koliko me sjećanje služi, niti jednu utakmicu ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nismo odigrali u najjačem sastavu. Izostanci igrača zbog ozljeda ili kartona predstavljaju sastavni dio nogometa, i zato smatram da ovu situaciju ne treba posebno naglašavati. U ovoj reprezentaciji postoji dovoljno kvalitetnih igrača koji u svakom trenutku mogu uskočiti u momčad i preuzeti odgovornost - rekao je Ante Čačić pa nastavio:

- U današnjem nogometu ne postoje laki suparnici, više nitko ne može unaprijed upisivati bodove. Na početku ovih kvalifikacija smo istaknuli da je ovo izuzetno zahtjevna skupina. Hrvatska reprezentacija nikada nije imala ovako teške suparnike.

Smatra da je Hrvatska favorit skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tu smo mi, Island, Turska i Ukrajina. Dakle, u ovoj skupini su četiri reprezentacije koje su nastupile na zadnjem Europskom prvenstvu. U tom društvu svako s pravom gaji nadu da će otići do kraja i izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Ne bježim od činjenice da smo favorit skupine. Ako je potrebno, po tisućiti put ću ponoviti da Hrvatska nema pravo na uzmak i traženje alibija. U svakoj dosadašnjoj utakmici smo tražili način da dođemo do pobjede i bodova, a tako će biti i u Reykjaviku.

- Želimo biti prvi u skupini i izboriti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Prema tome, moramo osvajati bodove u svakoj utakmici. Naravno, najvažnija utakmica uvijek je ona koja je pred nama.

O Islandu kaže sljedeće:

- U zadnjih nekoliko godina Island se profilirao u ozbiljnu reprezentaciju. Jedini poraz u ovim kvalifikacijama doživjeli su u Zagrebu, a sada su samo tri boda iza nas. Osim toga, na Europskom prvenstvu su prošli vrlo tešku skupinu i izbacili su Englesku u osmini finala.

- Iza Islanda je kontinuitet kvalitetnih nastupa. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ispali su od nas u razigravanju, bili su na Euru, a sada su još uvijek u igri za Rusiju. Sve njihove prezentacije u zadnjih nekoliko godina bile su vrlo dojmljive.

- Bez obzira na kvalitetu Islanda, činjenica je da imamo sve što je potrebno za dobru utakmicu i pozitivan rezultat u Reykjaviku. Ne sumnjam da će Islanđani biti izuzetno motivirani pred svojim navijačima. Međutim, imam apsolutno povjerenje u naše igrače i veliki sam optimist.

Osvrnuo se na utakmicu protiv Meksika također.

- Ova sezona je stvarno bila naporna za velik broj naših reprezentativaca. Imali smo trojicu u finalu Lige prvaka, a to nam samo može ići na ponos. Puno naših igrača je sezonu zaključilo osvajanjem barem jednog trofeja. Sve to samo nam može donijeti dodatni impuls za Island.

- Uvjeren sam da su im glave još uvijek u nogometu. Našim igračima reprezentacija je nešto posebno, i zato sam siguran da ovu sezonu žele okruniti i zaokružiti pobjedom na Islandu.

- Možemo reći da su ove pripreme bile specifične. Jedan dio igrača bio je bez pravog podražaja skoro dva tjedna, a drugi su igrali do prošlog vikenda. Zahvaljujući utakmici s Meksikom u Los Angelesu, dio njih je ipak ostao u ritmu. Tu mislim na Tina Jedvaja i Lovru Kalinića, koji će u Reykjaviku biti na golu.

Ozljede su njegov najveći problem.

- Za jedne smo morali raditi novo buđenje, a za druge osvježavajući tretman. Zadovoljan sam svime što smo napravili tijekom ovog tjedna. Sada se samo nadam da do utakmice neće biti novih ozljeda.

- Uopće ne dvojim da ćemo u ovu utakmicu ući u jednom dobrom raspoloženju. Imam određena razmišljanja i kroz treninge provlačim neke taktičke ideje. Utakmicu ćemo otvoriti s igračima za koje smatram da na najbolji način mogu odgovoriti onome što nas očekuje u Reykjaviku.

- Sigurno je da ćemo tamo doživjeti klimatsku promjenu. Koliko znam, u vrijeme utakmice tamo će biti desetak stupnjeva. Međutim, imat ćemo dovoljno vremena za prilagodbu toj promjeni. Na kraju krajeva, lakše je igrati nogomet po takvom, svježem vremenu nego na visokim temperaturama kakve ovih dana vladaju u Hrvatskoj. Samo da u Reykjaviku ne bude kiše, sve ostalo je u redu – kaže Čačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...