Obavijesti

Sport

Komentari 29

Caffe Dinamo morali zatvoriti, a grafit Boysa prekrili plahtom

Caffe Dinamo morali zatvoriti, a grafit Boysa prekrili plahtom
5

Od četvorice igrača NK Borca koje smo susreli u selu dan uoči dolaska Dinama čak trojica su navijači Hajduka. A splitski 'bili' igraju u Oriovcu, mjestu u kojem je 90 posto - dinamovaca...

VIDEO

To vam je jedinica kao neboder, poručuju Dinamu igrači petoligaša Borca iz Imbriovca dok piju sokove, kavu i pivo u svojem omiljenom kafiću Skitnica.

Danas u 1/16 finala Kupa od 15.30 sati na igralištu Velik vrt gostuju “plavi“ iz Zagreba.

Naselje Imbriovec ima 350 stanovnika, na utakmicu dolazi cijelo selo.

- To vam je za nas državni praznik - kaže Vlado Šipek, koji već godinama radi kao domar u Borcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I oni koji su planirali danas brati kukuruz od toga su odustali. Nitko neće ništa raditi. Imamo tribinu od 120 mjesta, a očekujemo više od 1500 ljudi. Pa u pretprodaji je otišlo 500 ulaznica po cijeni od 30 kuna - dodao je Šipek, koji ne dvoji:

- Iz Dinama su već obilazili naše igralište. Još ćemo ga ušminkati i sigurno će se igrati. Kiša nas neće spriječiti.

Travnjak spreman

Doista, teren je u dobrom stanju s obzirom na količinu kiše ovih dana.

- Ovo je ništa, u lipnju 2010. godine smo igrali utakmicu za prvaka 1. županijske lige i prije susreta smo ispumpali 36.000 litara vode - kaže nam Dražen Loparić, član uprave petoligaša.

Vozači autobusa, profesori tjelesnog, radnici na OPG-u... Tim se poslovima bave igrači Borca. Trener Zlatko Andrašić radi u Podravci.

- On je naš Alex Ferguson. Vodi seniore i juniore, u klubu je deset godina - kaže Dražen Loparić, a na to se uključuje Karlo Pjetri, zagrebački student, budući stomatolog, veznjak koji se sprema “vaditi zube“ gostima iz Maksimira.

- Trener me više podsjeća na Mourinha - smije se Karlo, jedini dinamovac od četvorice igrača koje smo susreli.

- Htio bih uzeti dres od Soudanija, a nadam se da će na utakmici biti i Zdravko Mamić. Možda u nekome od nas vidi igrača pa nas proda u Tottenham - našalio se Karlo Pjetri.

Ivan Vrkić, Vedran Fičko i Nino Buzina su hajdukovci.

- Nas četvorica, tri hajdukovca i jedan dinamovac. Omjer 3-1, tako će i završiti protiv Dinama. Za nas - kaže Buzina, koji je nedavno završio srednju ekonomsku školu.

Soboslikar i veznjak

Vedran Fičko je soboslikar i veznjak, a Vrkić je opasni napadač.

- Jednu polusezonu sam igrao i u drugoj ligi za Dragovoljac - kaže Vrkić.

Dečki su uoči današnjeg sraza s Dinamom zvijezde na svakom koraku u selu i u općini.

- Svi nas zaustavljaju i kažu da dolaze na utakmicu - kaže Vrkić.

U kafiću Skitnica su i vjerni navijači. Tu je i gospodin Zvonko Čanji.

- Dinamovac sam, ali sad ću svim srcem biti uz Borac. Pobijedit će naši momci - poručio je Zvonko i dodao:

- Ovo je apsolutno najveći događaj u povijesti našeg malog mjesta.

Šuma i kukuruz, to se nalazi pokraj igrališta na kojem će Dinamo danas gostovati. Čuda su rijetka, ali se događaju. Sjetite se samo Dugog Sela. U Imbriovcu su nas odmah pozvali na feštu nakon utakmice. Toliko su uvjereni u senzaciju.

Hajdukov skaut u Oriovcu

Došao nam je na prošlu utakmicu neki čovjek, Mađar je. Mislili smo da se šali kad je rekao da su ga poslali iz Hajduka da skautira našu momčad za Kup, ali Hajduk je poslao i mail da mu osiguramo parking i mjesto. Zaboravio sam ime, ali bio je Mađar, rekao je Alen Haring, tajnik Oriolika iz Oriovca.

U malome mjestu pored Slavonskog Broda svi su na nogama. Prvi put u povijesti gostovat će Hajduk. Tiskali su posebne majice, pripremaju VIP lože, tribine...

- Prodali smo 800 ulaznica, pa smo već sad zaradili 40.000 kuna. Prodajemo i ulaznice za stajanje, šank s pićem je naš... Računamo da ćemo zaraditi oko 100.000 kuna, ali to odmah ulažemo u sjedalice na stadionu - kaže Haring.

Iz Đure Đakovića na teren

Utakmica počinje u 15.30, a igrači Oriolika, za razliku od hajdukovaca, morat će odraditi jutarnju smjenu. Ili fakultetske obaveze.

- Mlada nam je momčad, imamo dosta studenata, no ima i igrača koji ujutro rade. Neki rade u osiguranju, drugi u ‘Đuri Đakoviću’, TEP-u... Ma izgarat će oni na terenu. Znate, u našemu mjestu je 90 posto dinamovaca, i ja sam dinamovac, ali baš smo pričali na klupskom sastanku da nam je puno draže da smo izvukli Hajduk.

Mislite da su lošiji od Dinama, pa da ih evenutalno možete lakše izbaciti?

Dobro došli u Caffe Dinamo

- Neee... Ali, tko zna, možda neki ‘krumpirčić’ uđe na početku pa se povučemo. Evo, Hajduk je igrao u Novoj Gradiški i do 16. minute je vodio 3-0, pa se Torcida smirila i nije bilo problema. Ali neka se ne zavaravaju, nismo im mi Nova Gradiška. Mi smo puno jači! Baš mi predsjednik kluba kaže, možda bi trebali pustiti da povedu tako rano, pa da se Torcida smiri, ha, ha - rekao je tajnik kluba Haring.

Da je mjesto za Dinamo, vidljivo je svuda.

- Imamo kafić koji se zove Dinamo, no on danas neće raditi. To vam je odmah tu, kod kolodvora. Nema smisla da radi, tko zna... Znate kako se kaže, uvijek se nađe neka budala. Ovako je bolje. Također, na mjestu gdje će biti Torcida je grafit u čast BBB-a i godina njihova osnutka - 1986. Stoga smo taj zid prekrili jer, probajte zamisliti što bi bilo kad bi Torcida vidjela te grafite o Dinamu?! Sigurno bi ga išarali. Napravili smo i VIP mjesta, a Hajduk je tražio 15 mjesta za sebe - zaključio je Haring.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...