Obavijesti

Sport

Komentari 59

Çakιr: Nani je zaslužio crveni; Alex: Suci su nas opet izbacili

Çakιr: Nani je zaslužio crveni; Alex: Suci su nas opet izbacili
3

Uvjeren sam da je Nani zaslužio crveni karton. I svijet će to s vremenom shvatiti, rekao je turski sudac Cüneyt Çakιr, koji je pod žestokom paljbom britanskih medija

VIDEO

Turski nogometni sudac Cüneyt Çakιr oglasio se po prvi puta za španjolske medije nakon što je sudio uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida na Old Traffordu.

Podsjetimo, turski je sudac dodijelio igraču Manchestera Naniju crveni karton u 56. minuti utakmice, u trenutku kada je United vodio s 1-0. Svega 12 minuta kasnije Real je pogocima Luke Modrića i Cristiana Ronalda preokrenuo rezultat i plasirao se u polufinale.

Iako je izazvao gnjev gotovo svih navijača engleske momčadi diljem svijeta, Cüneyt Çakιr izjavio je za španjolski AS da i dalje vjeruje da je pravedno dodijelio crveni karton portugalskom reprezentativcu. 

- Ne žalim zbog svoje odluke. Uvjeren sam da je Nani zaslužio crveni karton. I svijet će to s vremenom shvatiti - rekao je Turčin za AS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim u tom susretu, Cüneyt Çakιr dodijelio je crveni karton Garyju Cahillu iz Chelseaja u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu protiv Corinthiansa, Stevenu Gerrardu u kvalifikacijskom susretu Engleske i Ukrajine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Johnu Terryju u polufinalu prošlosezonskog izdanja Lige prvaka u utakmici Barcelone i Chelseaja, te naposljetku Mariju Balotelliju u dvoboju osmine finala Europa lige između Manchester Cityja i Dinama iz Kijeva, također prošle sezone. Britanski mediji izvukli su zaključak da turski sudac mrzi engleske klubove i igrače (?!).

- Nijedna odluka nije bila pogrešna. Recite mi da Terry (udaranje Sancheza) i Balotelli (udaranje Popova) nisu zaslužili crvene kartone? Žalosti me što je toliko kritika upućeno na moj račun, ali uvjeren sam da sam obavio dobar posao u svim spomenutim utakmicama - zaključio je Cüneyt Çakιr.

Podsjetimo, legendarni talijanski sudac Pierluigi Collina je u četvrtak dodijelio visoku ocjenu 8.2 za suđenje u tom susretu, te je također izjavio da je Nani zaslužio crveni karton.

Ferguson: Suci su nas izbacili po treći put

Menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson i dalje ne može sakriti razočaranje suđenjem turskog suca Çakιra.

- Ovo je treći put da su nas izbacili suci. Nije lako to prihvatiti, ali na kraju dana, moramo se nositi s tim. Ništa se više ne može učiniti - rekao je Ferguson i osvrnuo se na novi izazov - četvrtfinale FA kupa protiv Chelseaja za vikend:

- Moj zadatak je galvanizirati igrače, koji su bili sjajni u utorak. Dužni smo našim navijačima dobar nastup protiv Chelseaja u nedjelju.

Fergieju nije bilo svejedno kad je čuo da će Çakιr suditi Unitedu jer je sudac do utorka isključio šest igrača engleskih momčadi.

- Jako sam se zabrinuo tad, ne možemo više ništa poduzeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu