Obavijesti

Sport

Komentari 35

Caktaš igrač utakmice, zabio je treći gol od povratka na Poljud

Caktaš igrač utakmice, zabio je treći gol od povratka na Poljud

Hajduk je imao više od igre, prijetili su u prvom dijelu kad su i poveli, dok je Lokomotiva proigrala tek u drugom poluvremenu, kada je Tomić uveo Krstanovića

VIDEO

HAJDUK

Letica (6.5)
Gotovo da smo ga mogli ostaviti i bez ocjene, četiri intervencije, u tri siguran, pogotovo kad je skinuo slobodnjak iz koga je zaprijetio Majer, a onu jednu loptu iz kornera mogao je i bolje prebaciti preko glave.

Juranović (7)
Šut u mrežu koji je zaustavio Kolinger i centaršut za gol Caktaša najkonkretnije su  njegove akcije. Neumorno je špartao desnom stranom, probijao Datkovića, centrirao, stizao u obrani zatvoriti. Juranović se diže u formi.  

Ismajli (6)
Protiv Rijeke je morao izaći na poluvremenu zbog opasnosti da ne zaradi drugi žuti karton, a jučer je izdržao do 64. minute, kada je opalio Krstanovića i požutio. Mlad je i neiskusan, valjda će s iskustvom doći i sigurnost, pa da bez kartona i bez ozbiljnije pogreške završi utakmicu. Jučer mu to nije uspjelo. 

Lopez (6)
Često glumi Piquea i odjuri s loptom u napad. Lijepo to izgleda, no za razliku od stopera Barcelone njegove akcije ne završavaju ni šansama, ni golovima. U obrani je sklon kiksevima, no na njegovu sreću danas ih igrači Lokomotive nisu iskoristili. 

Fomitschow (6.5)
Tri dubinske lopte iza leđa Barića za Gyurcsóa, Kastratija je zaustavio, ali i napravio faul na Majeru na rubu kaznenog prostora, iz koga je sam Majer umalo matirao Leticu. Solidan u prvom, lošiji u drugom dijelu. 

Bašić (6.5)
Teko se nosio s Majerom u sredini, izveo je nekoliko solidnih prekida, dva šuta daleko preko gola, jedan u golmana Lokomotive Hendiju... Premalo za igrača njegovog kalibra, koji bi uskoro trebao postati nositelj i prevaga na terenu.  

Od 78. Tičinović (premalo igrao za ocjenu)

Radošević (7)
Hajdukova radilica koja na staje od prve do 90 minute. Njemu se može oprostiti i pokoje krivo dodavanje, jer u obrani pozatvara sve što treba. Pa i više od toga, danas je u dva navrata stigao zaprijetiti golmanu Lokomotive iz prekida. 

Caktaš (7)
Što je više kritika, Mijo je sve bolji. Sjajno je osjetio prazan prostor u šesnaestercu Lokomotive i glavom zabio na lijep centaršut Juranovića. Treći gol od povratka u Hajduk sigurno će mu dati dodatno samopouzdanje. Na žalost u završnici susreta pokvario je dojam s dva loša šuta, iako je imao boljih rješenja. 

Barry (6)
Slab šut u 5. minuti, direktno u golmana, nešto bolji u 29., ali taj je otišao pored gola... Danas nije bio na nivou, prečesto je bio u ritmu sambe, dok su pored njega po krilima prašili Juranović i Gyurcsó u ritmu žestokog rocka. Vjerojatno je zbog toga i zamijenjen. 

Od 67. Kožulj (6)

Stigao je tek jednom zaprijetiti iz slobodnog udarca, za malo preko grede. 

Šego (6)
Teško se nosio s obranom Lokomotive. Nije tip Almeide, Futacsa ili Saida da može priliti loptu leđima i zadržati je ili okrenuti protivnika, on je ipak sitnije građe i vještiji na krilu. Šego nije još ni navršio 18 godina i za njega treba imati razumijevanja. Imala je i publika i nagradila njegov trud pljeskom kada je izlazio. 

Od 61. Futacs premalo igrao za ocjenu

Gyurcsó (7)
Osim lijepog šuta u 42. minuti, uputio je i cijeli niz kvalitetnih ubacivanja pred gol Lokomotive, no nije bilo nikoga da ih pospremi u mrežu. 

LOKOMOTIVA

Hendija (6)
Solidno zamijenio Šempera, kod gola je bio nemoćan, sve ostalo je pohvatao...

Barić (5)
Nije ovo bio njegov dan, teško se nosio s Gyurcsom, a još mu je prijetio i Fomitschow...

Majstorović (6)
Korektno odrađena utakmica, siguran i pravovremen u duelima, kod gola nije mogao ništa jer je Caktaš stigao iz drugoga plana. 

Kolinger (6)
Skinuo zicere Juranoviću i Futacsu, plijenio je sigurnošću, pa čak i kad je ušao dvometraš Futacs. 

Datković (5.5)
Prečesto ga je Juranović probijao da bi dobio pozitivnu ocjenu, a nije se stigao pridodavati ni napadu. 

Burić (5)
Dovoljno je reći da je izašao početkom drugog poluvremena, te da je od tada igra Lokomotive živnula. 

Od 52. Knežević (6)
Puno življi od Burića, uputio je nekoliko lijepih lopti prema golu Hajduka, ali Krstanović i Radonjić nisu bili na pravom mjestu. 

Šunjić (6)
Nenadmašan u razgradnji napada Hajduka, posebno je gnjavio Barryja u prvom dijelu, u drugom poluvremenu je i on malo posustao i nije se toliko pridodavao napadu. 

Kastrati (5)
Danas je bio 'kastriran', posebnu su pozornost Fomitschow i Lopez obratili pozornost na Lokomotivinog brzanca, koji je svega jednom probio obranu domaćina i izborio korner.

od 74. Babić (premalo igrao za ocjenu)

Majer (6.5)
Nije ovo bio njegov dan, no i takav je bio bolji od većine suigrača. I odgovoran, nakon izgubljene lopte u 53. minuti trčao je 40 metara za Fomitschowom i Gyurcom, i prekršajem zaustavio njihovu akciju, te dobio žuti karton....Sjajan slobodnjak skinuo mu je Letica.

Krajinović (5)
I on je malo dao u prvom dijelu, a u drugom kad je Lokomotiva bila konkretnija i bolja, zamijenio ga je Krstanović.  

od 46. Krstanović (5)
Iskustvo je na njegovoj strani, čim je ušao živnula je i igra Lokomotive u napadu. On i Radonjić bili su velika prijetnja Ismajliju i Lopezu. 

Radonjić (6)
U prvom poluvremenu nije dobio nijednu upotrebljivu loptu, u drugom, kada je Tomić u igru uveo Krstanovića nešto konkretniji, pomoćni sudac Šarić zaustavio ga je u izglednoj prilici za gol mašući zaleđe, a nije zabio ni iz najizglednije situacije u 87. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka