Obavijesti

Sport

Komentari 127

Hajduk teško srušio Istru, Umut promašio i šesti penal u sezoni, a Caktaš se preselio na klupu

Hajduk teško srušio Istru, Umut promašio i šesti penal u sezoni, a Caktaš se preselio na klupu
4

Hajduk je u 19. kolu došao do sedme pobjede u sezoni. Splićani su teškom mukom pobijedili Istru 1-0 golom Umuta Nayira, a isti igrač je u prvom dijelu promašio penal...

Hajduk je niz od dva uzastopna prvenstvena poraza prekinuo minimalnom domaćom pobjedom protiv Istre, posljednjeg sastava na ljestvici.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

Agresivan ulazak u utakmicu splitskom se sastavu isplatio u 16. minuti kada je Todorović na desnom boku prevario Vojkovića te ubacio prizeman centaršut u gostujući peterac gdje se najbolje snašao turski centarfor Umut Nayir i skrenuo loptu u mrežu.

Hajduk-Istra 1961

Desetak minuta potom imao je Umut idealnu priliku za drugi pogodak, nakon igranja rukom Tomaševića u svom kaznenom prostoru sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku, no udarac turskog napadača zaustavila je vratnica. Bio je to već šesti promašeni kazneni udarac Hajduka u ovom prvenstvu od deset koliko ih je imao na raspolaganju, a Turčin se pridružio Caktašu koji je promašio tri te Jradiju i Jairu.

Hajduk-Istra 1961

Nakon što nije uspio povesti sa 2-0, Hajduk je pao u igri te je većim dijelom drugoga poluvremena čuvao minimalnu prednost. Gosti iz Pule pokušali su u završnici zaprijetiti domaćim vratima, no u svom sastavu nisu imali dovoljno napadačke kvalitete da dođu do pozitivnog rezultata.

Zanimljivo, večeras nije zaigrao kapetan Hajduka Mijo Caktaš koji je cijeli susret odgledao s klupe, a to mu se nije nijednom dogodilo otkako se vratio u Hajduk 2018. godine. Mijo je posljednji susret počeo s klupe prije tri godine pritiv Osijeka kada je ušao u nastavku, ali zbog loše forme u posljednje vrijeme trener Tramezzani ga nije ni koristio na današnjem susretu.

Hajduk-Istra 1961

Peti Hajduk sada ima 23 boda, tri manje četiri manje uz dvije utakmice više od četvrte Rijeke, a tri više od šestog Slavena Belupa i sedmog Šibenika. Istra 1961 je ostala na 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 19. KOLO 19.10 , Poljud, Split
Hajduk
Nayir 16'
1 : 0
Istra
Sortiranje događaja
90+3'

I kraj na Poljudu! Slavlje igrača Hajduka koji su došli do sedme pobjede u sezoni, ali na jako težak način. Splićani su poveli golom Umuta Nayira u 16. minuti, a nekoliko minuta poslije isti igrač je imao priliku povisiti na 2-0. No Turčin je promašio penal što je Hajdukov čak šesti neiskorišteni ove sezone, Caktaš je promašio tri, a uz Umuta su neprecizni bili Jradi i Jairo.

Hajduk je dominirao u prvom dijelu, ali u drugom je priča bila drugačija. Istra se okuražila i bila sve opasnija prema naprijed, a Splićani su se povukli i čuvali rezultat. Bilo je puno muke u završnici, ali momčad Paola Tramezzanija se uspjela obraniti i doći do sedme pobjede...

87'

Još jedna pogreška mladog Vuškovića. Šipoš ju je ukrao, pobjegao po lijevoj strani i poslao loptu u peterac gdje je dolazio Guzina, ali uspio je to Posavec još jednom presjeći. Tramezzani je u međuvremenu napravio još jednu promjenu, umjesto Nejašmića ušao je Čuić...

81'

Odlučio je Tramezzani zatvoriti susret. Umjesto Čoline ubacio je stopera Mujakića. Hajduk nije stvorio nijednu priliku u drugom dijelu, a talijanski trener je očito zadovoljan aktualnim rezultatom iako Istra u ovome trenutku ima posjed i kontrolu nad loptom.

77'

Isprekidana igra u drugom poluvremenu, jako puno pogrešaka. Hajduk zasad nema kontinuitet igara. U prvom dijelu je momčad Tramezzanija imala dominaciju i držala visok intenzitet, ali u drugom poluvremenu je drugačija priča.

Bez ozbiljnije prilike, Istra sve više ima loptu, a Hajduk ima sve više pogrešaka. Morat će Tramezzani poraditi na tome...

73'

I četvrtu promjenu napravio je Budicin. Nakon Blagojevića i Perkovića prije desetak minuta, sada je u igru ušao Sane umjesto Perere.

Komentari 127