Obavijesti

Sport

Komentari 18

Prvijenac Ćalete za Marseille! Izabran je u naj-momčad kola

Prvijenac Ćalete za Marseille! Izabran je u naj-momčad kola
4

Hrvatski stoper zabio je izjednačujući gol za svoj Olympique Marseille protiv Rennaisa i izabran je u momčad kola Ligue 1. Ćaleti-Caru to je prvi gol za Olympique od transfera iz Salzburga pretprošlog ljeta

Olympique Marseille je na svom Velodromeu propustio pobijediti Rennais u zadnjoj utakmici 8. kola Ligue 1, a ne bi osvojili ni taj jedan bod da nije bilo našeg stopera Duje Ćalete-Cara koji je svojim golom u 52. minuti postavio konačnih 1-1.

Prvi je to Ćaletin gol otkad je, pretprošlog ljeta, prešao u Marseille iz Red Bull Salzburga. Hrvatski je stoper tako na najbolji mogući način odgovorio na sve brojnije kritike kako je Olympique pogriješio s njegovim dovođenjem.

Duje Ćaleta-Car nije "samo" zabio gol za svoju momčad nego je prema ocjenama SofaScorea uvršten i u najbolju momčad kola Prve francuske lige i to u stoperskom paru s Thiagom Silvom!

Olympique nije preskočio Lille na četvrtom mjestu, a u sljedećem kolu gostuje kod Amiensa. Ćaleti-Caru ovo je bila 31. utakmica za Marseille. Za očekivati je sve veće povjerenje trenera Villasa-Boasa i veću naklonost/objektivnost francuskih medija prema hrvatskom braniču.

Rennais je poveo autogolom Olympiquevog japanskog braniča Hirokija Sakaija već u 19. minuti. Ćaleta-Car proglašen je igračem utakmice jer je uz postignuti gol odigrao izvanrednih 90 stoperskih minuta.

Ligue 1 - Olympique de Marseille vs Stade Rennes Ligue 1 - Olympique de Marseille vs Stade Rennes