Sport

Komentari 108

Ćamila HTV-u: Je li vam sad žao što nas niste ranije prenosili?

Ćamila HTV-u: Je li vam sad žao što nas niste ranije prenosili?

Prijenos utakmica u prvom i drugom krugu Eura mogli ste gledati samo na PlanetSportu, a HTV se pravdao kako se nije uspio dogovoriti s vlasnikom TV prava. Sada ih je i Ćamila malo bocnula...

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. Uživale su u svakom trenutku u Danskoj, smijale se i kada je boljelo, pucale od optimizma i kada su gubile. Taj vedri duh i timska kemija je ono što je obilježilo ovu reprezentaciju i ono što ih je dovelo do bronce i najvećeg uspjeha u povijesti ženskog rukometa. 

U Zagrebu su imale doček, cijeli prosinac bile su u žiži javnosti zbog sjajnih rezultata, ali tamo početkom ovog mjeseca rijetko tko je znao da se Euro u rukometu uopće igra. Da, priznale su to i same rukometašice. Otišle su u Dansku tiho, bez ikakve pompe i očekivanja. 

Toliko da ni državna televizija nije vjerovala u veliki uspjeh. Prijenos utakmica u prvom i drugom krugu mogli ste gledati samo na PlanetSportu, a HTV se pravdao kako se nije uspio dogovoriti s vlasnikom TV prava. Ipak, kako je turnir odmicao, kako su naše rukometašice radile čudo za čudom, HTV je odlučio otkupiti završnicu pa smo na kraju polufinale protiv Francuske i utakmicu za treće mjestu protiv Danske mogli pratiti na HRT 2.

No, to rukometašice nisu zaboravile. Posebno Ćamila Mičijević, glavna zabavljačica naše reprezentacije, uvijek vedrog duha, ali isto tako, uvijek bez dlake na jeziku. 

- Je li HRT-u žao što nije prenosio naše utakmice i prije utakmica za medalju? Hoćete li nas u budućnosti prenositi više? - priupitala je Ćamila u eteru Hrvatskog radija, ali odgovor nije dobila. 

Naše rukometašice su prave junakinje. Osvojile su prvu medalju u povijesti ženskog rukometa i prvu medalju za neku žensku reprezentaciju nakon 21 godine. Kraljice šoka, kako su same sebe nazvale zbog onoga što su priređivale svaki dan protivnicama, su na posljednja dva Eura bile zadnje i zbog toga su u Dansku došle u statusu autsajdera. Ovo što su napravile, svima je jasno, je senzacija, ne samo hrvatskog rukometa, već i europskog. Osvojile su broncu u trenucima kada je ženski rukomet u Hrvatskoj bio na marginama popularnosti, u trenucima kada se drugi krug činio kao san. 

I zbog toga je ovaj uspjeh još veći.

Najčitaniji članci