Sport

Komentari 122

Ćamilin tata Mujo: BiH? Ma ona nije ničija, samo svoja! Bilo je i teško, rekao sam da odustane...

Ćamilin tata Mujo: BiH? Ma ona nije ničija, samo svoja! Bilo je i teško, rekao sam da odustane...

Nakon svake utakmice javi se, pita jesmo li gledali i kako je izgledalo, govori Mujo Mičijević o uspjehu hrvatskih rukometašica na Euru u Danskoj. Nisu mu jasne kritike o izboru reprezentacije njegove kćeri

Ćana bez mana najbolji je strijelac Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu i vođa ekipe koja je, protivno svim očekivanjima, došla do bronce.

Ćamila Mičijević (24) uvijek je vedra i nasmijana. Oduševila je javnost vođenjem emisije za kanale HRS-a iz fotelje, ali i zaintrigirala susjede iz Bosne i Hercegovine sad kad je zabljesnula na velikoj sceni.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćamila Mičijević za 24sata na dočeku

Rodila se u Heidenheimu u Njemačkoj, gdje je obitelj živjela u izbjeglištvu pa se, dok je Ćamila još bila mala, preselila u Mostar. Tamo je počela igrati rukomet u klubovima Lokomotivi i Katarini.

- Kad god imam slobodan dan, uvijek odem u Mostar. Ja sam Mostarka - rekla nam je Ćamila.

Rukometno je stasala u riječkom Zametu. Na Kvarner se preselila u drugom razredu srednje škole i ostala tamo pet godina, dok nije prerasla hrvatsku ligu pa 2016. preselila u mađarski Dunaujvaros. Ostala je tamo do ove godine, kad je prešla u francuski Metz.

Croatia vs Romania

Ona nije ničija, nego svoja

Ime joj na arapskom (kamil) znači savršen, pristojan potpun i najmlađa je od triju kćeri oca Muje i majke Jasminke. Ime savršeno odgovara njenom karakteru.

- Javi se ona nakon večer i nakon utakmica pita jesmo li gledali i kako je izgledalo - ispričao je za Hercegovina.info tata Mujo.

- Svi smo mislili da će se vratiti kući 8. prosinca, ali prvo cure prođu jednu skupinu pa drugu i ostaše puno duže. Ovo je generacija 1994. godišta koja je bila zajedno na kadetskom prvenstvu u Crnoj Gori. U to vrijeme nitko ih nije shvatio ozbiljno, a sad su pokazale koliko mogu - dodao je.

Osvrnuo se i na komentare izbora reprezentacije.

- Ćamila nije ničija, već samo svoja. Ona je sve sama izborila. Ima tu nekih sad pitanja zašto Hrvatska, a ne recimo reprezentacija Bosne i Hercegovine. Pa najprije treba znati da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju da bi se nešto pisalo i komentiralo. A i da nije tako, ona treba igrati tamo gdje izabere i gdje se najbolje osjeća - rekao je Ćamilin otac.

Hungary vs Croatia

Mržnju ostavljam onima koji mrze. Ja to ne znam

A i ona sama s ponosom govori o Mostaru, ali i ne zamara se kritikama.

- Ponosna sam na svoj Mostar, svi se trude prenijeti mi predivnu energiju koja vlada ovih dana u mom gradu. Biram i birat ću uvijek samo pozitivne komentare, a mržnju ostavljam za one koji to znaju. Ja ne znam mrziti. Reprezentacija? Ne želim komentirati stvari na koje ne utječem i nikad neću utjecati. Što god kažem, ljudi će tumačiti po svom - govorila je Ćamila za Avaz.

Bilo je ranije i teških razdoblja u karijeri djevojke visoke 194 centimetra.

- Jedno vrijeme čak sam joj i ja govorio da se ostavi igranja, ali ona je sama zapela i sve se isplatilo. Redovno pratim njene utakmice i idem na njih. Bio sam i u Mađarskoj dok je igrala, jedino još nisam u Francusku, gdje igra za Metz - rekao je otac Mujo i zaključio:

- Bili smo uz nju i kad je bila najlošija, ali i sad, kad je najbolja. Pa pogledajte statistiku s Europskog prvenstva (35 golova, najviše iz igre; 24 asistencije; 13 blokada; udarac od 112 km/h, op.a.).

Nastavit će tako i dalje ako Bog da i ne bude iznenadnih ozljeda, uvjerava Mujo Mičijević, čija je obitelj Hrvatskoj dala fantastičnu igračicu i osobu. Samo tako dalje, Ćano...

Najčitaniji članci