Obavijesti

Sport

Komentari 10

Capello o igračima: Oni se boje svjetskog prvenstva!

Capello o igračima: Oni se boje svjetskog prvenstva!
1

Ovo nije Engleska kakvu znam. U ovoj utakmici nisam vidio niti malo timskog duha, rekao je izbornik Capello nakon mršavog remija s Alžirom

VIDEO

Engleski su nogometni reprezentativci obični plašljivci, dalo bi se zaključiti iz obrazloženja slabih engleskih igara u Južnoj Africi, koje je dao izbornik Fabio Capello. Talijanski je 64-godišnji stručnjak šokirao englesku javnost priznavši da u svojim igračima vidi strah, te da pojma nema kako se to dogodilo. Engleski dnevnik The Sun naslovio je stoga svoj tekst Rt straha (Cape Fear), nadahnut poznatim trilerom.
- Ovo nije Engleska kakvu znam. U ovoj utakmici nisam vidio niti malo timskog duha – rekao je iskreno Talijan novinarima priznavši da ne prepoznaje vlastite nogometaše:
- Situacija me jako podsjeća na trenutke kada sam preuzeo Englesku. Vidio sam u očima igrača isti strah od Wembleyja kada smo igrali prve utakmice. To je nevjerojatno ako se uzme u obzir razina engleskih nogometaša i iskustvo koje imaju. Mislim da se radi o pritisku Svjetskog prvenstva. On je toliko jak da momčad ne može izaći iz blokade i odigrati dobro.
- Ovo je manje-više ista momčad koja je odigrala većinu utakmica u kvalifikacijama. Problem je u tome što isti igrači koji su tada igrali izvrsno sada izgledaju loše kao momčad. Nevjerojatne su greške koje činimo pri kontroli lopte, odigravanjima elementarnih dodavanja, a pogotovo onih pred 16-ercem. U izglednim prilikama za šut, igrači dodaju.
- Propustili smo sve i istina je da nismo u dobrom stanju.
Složio se načelno Capello s novinarskom procjenom da je, među svim igračima, najproblematičnija forma Waynea Rooneyja.
- Ne znam što je s Rooneyjem. Ne volim nikad razgovarati izdvojeno o nogometašima, o predstavi samo jednoga od njih. Radije govorim o igri čitave momčadi. No, istina je da Rooney nije odigrao kao Rooney. No, nije to samo njegov problem – kazao je Capello otklonivši pritom sve sumnje u ozljedu 24-godišnjeg napadača Manchester Uniteda.
- Nadam se da ću u srijedu protiv Slovenije vidjeti pravu Englesku. Nadam se da ćemo zaboraviti prve dvije utakmice, da ćemo zaboraviti igru u strahu i bez samopouzdanja. Treniramo jako dobro, u velikoj brzini, no u ove dvije utakmice jednostavno nismo bili pravi. Sretni smo, međutim, jer i dalje imamo veliku priliku probiti se u osminu finala. Ne ovisimo ni o kome drugome i to sam igračima objasnio u svlačionici. Sada samo želim vidjeti naš stari timski duh.
Upitan misli li i dalje da Engleska može osvojiti naslov svjetskih prvaka, Capello je kazao:
- Mislim. Zapravo ne mislim. Nadam se!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu