Obavijesti

Sport

Komentari 22

Casillas ide na vrh španjolskog nogometa, bit će njihov Šuker

Casillas ide na vrh španjolskog nogometa, bit će njihov Šuker
3

Nakon rastanka s Realom četiri je godine branio za Porto koji mu je nakon srčanog udara ponudio kojeg god mjesto želi u klupskoj Upravi, ali Casillas će uskoro postati - 'španjolski Šuker'

VIDEO

Iker Casillas (38) bit će 'španjolski Davor Šuker'. Jedan od najboljih vratara u povijesti nogometa kandidirat će se za predsjednika španjolskog nogometnog saveza, o svojoj je odluci već obavijestio sve članove reprezentacije i Nacionalno vijeće za sport, a prve ankete govore kako uživa gotovo 100%-nu podršku.

Pokretanje videa...

01:39

Nekad veliki golman Reala, Porta i Španjolska, svjetski i europski prvak te višestruki osvajač Primere i Lige prvaka bit će protukandidat Luisu Rubialesu (42) također bivšem igraču i aktualnom predsjedniku Saveza koji je na čelu španjolskog nogometa od svibnja 2018. 

Prvi Rubialesov potez bio je otkaz izborniku Julenu Lopeteguiju samo nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je La Roja ispala već u 1/16-ini finala, na penale od domaće Zbornaje. 

Novi izbori za novog predsjednika RFEF-a (Real Federacion Espanola de Futbol) bit će već u ožujku, a javnu podršku Casillasu je već pružio predsjednik Primere, Javier Tebas (57).

Fussball Champions League Finale 2014 / Real Madrid-Atletico Madrid  4-1 n.V.

Iker Casillas je 1. svibnja prošle godine doživio infarkt na treningu Porta, brzo se i uspješno oporavio, ali bilo je izvjesno kako se više ne može vratiti profesionalnoj karijeri aktivnog nogometaša tj. vratara. 

Za Real je odigrao 725 utakmica, osvojio tri Lige prvaka, pet naslova prvaka Španjolske, dva domaća Kupa i četiri Superkupa te dva Uefa Superkupa i tri naslova klupskog svjetskog prvaka. 

Bio je golman i kapetan najuspješnije generacije u povijesti španjolskog nogometa koja je osvojila dva uzastopna naslova prvaka Europe (2008. i 2012.), a 2010. i po prvi puta u španjolskoj povijesti postala prvak svijeta.

Casillas, Xavi, Iniesta, David Silva, S.Ramos... Generacija su koja je apsolutno dominirala svjetskim nogometom, a kraj svog trijumfalnog hoda doživjela je 2014. na SP u Brazilu kada su senzacionalno ispali već u skupini sa Nizozemskom i Čileom. 

Iker Casillas je od 2009. u vezi sa španjolskom sportskom novinarkom Sarom Carbonero sa kojom ima dva sina, Martina (6) i Lucasa (3).

Nakon rastanka s Realom četiri je godine branio za Porto koji mu je nakon srčanog udara ponudio kojeg god mjesto želi u klupskoj Upravi, ali Casillas će uskoro postati - 'španjolski Šuker'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka