Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cavaliersi i Spursi nadomak prolaska, Celticsi ostali u igri

Cavaliersi i Spursi nadomak prolaska, Celticsi ostali u igri
1

U sinoćnjim utakmicama prvog kruga doigravanja NBA lige Cleveland i San Antonio poveli su 3-0 u seriji protiv Detroita odnosno Memphisa, dok je Boston smanjio na 1-2 protiv Atlante

VIDEO

Prvi nositelji Istočne konferencije, košarkaši Cleveland Cavaliersa poveli su 3-0 u pobjedama protiv Detroit Pistonsa u dvoboju prvog kruga doigravanja NBA lige gostujućom 101-91 pobjedom u petak te ih od prolaska u drugi krug dijeli još samo jedan uspjeh.

Kao i u prve dvije utakmice igrane u Clevelandu, Cavsi su se prvenstveno oslanjali na svoju veliku trojku, LeBrona Jamesa, Kyriea Irvinga i Kevina Lovea, koji su ponovno postigli po najmanje 20 poena u utakmici. Najefikasniji je bio Irving sa 26 ubačaja, James i Love su dodali po 20 s tim da je James imao i 13 skokova, te 7 asistencija, a Love 12 skokova.

S druge strane, svih pet igrača početne postave Pistonsa postiglo je dvoznamenkast broj koševa, ali niti jedan nije stigao do brojke 20. Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 18, Andre Drummond 17, dok je Reggie Jackson uz 13 poena imao i 12 asistencija.

Pistonsi su na manje od četiri minute prije kraja bili na samo dva poena zaostatka, bilo je 90-92, ali do kraja susreta postigli su samo jedno slobodno bacanje. Na ulasku u posljednju minutu bilo je još uvijek dostižnih 90-95, no tada je Irving 43 sekunde prije kraja pogodio tricu za 90-98 kojom je riješio pitanje pobjednika.

Prošlogodišnji finalisti Cavsi imat će priliku okončati posao protiv Pistonsa već u noći s nedjelje na ponedjeljak kada je na rasporedu četvrta utakmica koja će se ponovno igrati u Detroitu.

Nadomak prolaska u drugi krug stigli su i prvaci iz 2014., drugi nositelji Zapada San Antonio Spursi koji su poveli 3-0 protiv ozljedama prorijeđenih Memphis Grizzliesa. U trećoj utakmici igranoj u Memphisu Spursi su bili bolji sa 96-87. Briljirao je novi vođa Spursa Kawhi Leonard s 32 koša, čime je izjednačio svoj najbolji napadački učinak u karijeri u doigravanju, a odlično ga je pratio i LaMarcus Aldridge sa 16 poena i 10 skokova. Kod Grizzliesa najveći otpor pružili su Zach Randolph s 20 poena i 11 skokova te Matt Barnes sa 17 ubačaja i 11 skokova.

Spursi će, baš kao i Cavsi, prvu od četiri prilike za prolazak u drugi krug imati već u nedjelju kada je na programu četvrta utakmica koja će se igrati u Memphisu.

Boston Celticsi ostvarili su iznimno važnu 111-103 pobjedu na svom parketu protiv Atlanta Hawksa kojom su smanjili zaostatak u pobjedama na 1-2. Bio je ovo šesti međusobni ogled ovih momčadi u sezoni i prva pobjeda Celticsa. Hawksi su slavili u sve tri utakmice u ligaškom dijelu te u prve dvije utakmice na svom terenu u doigravanju.

Celticsi su uraganski krenuli u utakmicu, te su prvu četvrtinu dobili sa 37-20, a posebno se istaknuo Isaiah Thomas koji je u prvih 12 minuta postigao 16 koševa, Taj učinak potpuno je bio različit od onoga u prvoj četvrtini druge utakmice kada su zeleni iz Bostona u prvoj četvrtini postigli samo 7 poena. Prednost domaćih je u drugoj četvrtini narasla na najvećih 20 razlike (49-29) prije no što je započeo povratak gostiju. Hawksi su devet i pol minuta prije kraja uspjeli čak i povesti sa 84-85, no Celticsi su završnicu odigrali kao i početak susreta, te se vratili u seriju.

Thomas je utakmicu okončao sa čak 42 koša, Evan Turner dodao je 17 za Celticse, dok su Hawkse predvodili Jeff Teague s 23 poena te Kent Bazemore i Dennis Schroeder s po 20 ubačaja.

NBA, doigravanje, 1. krug

Zapadna konferencija:

  • Detroit - Cleveland 91-101 (0-3)
  • Boston - Atlanta 111-103 (1-2)

Istočna konferencija:

  • Memphis - San Antonio 87-96 (0-3)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi