Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čavlović podnio ostavku na mjestu direktora: Bio sam pod neprimjerenim pritiscima

Čavlović podnio ostavku na mjestu direktora: Bio sam pod neprimjerenim pritiscima

Neposredno prije današnje Skupštine KK Cibona podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto direktora kluba koji su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi klub, kazao je Čavlović. Dužnost v.d. direktora preuzeo je Mauro Lukić

VIDEO

Još prošle sezone Cibona je napravila zaokret u klupskoj politici i okrenula se razvoju mladih i talentiranih igrača. Velikim nadama Danku Brankoviću, Lovri Gnjidiću i Roku Prkačinu ove sezone pridružili su nekoliko novih košarkaša i stvorili potentnu i sjajnu momčad koja nakon tri kola ima stopostotni učinak u ABA ligi.

Pokretanje videa...

Split pobijedo Cibonu 00:21

U trenucima kada klub briljira, krenulo je i provjetravanje klupskih ureda. Na današnjoj sjednici Skupštine ostavku je iz osobnih razloga podnio direktor Domagoj Čavlović koji je na toj poziciji bio čak osam godina. Nju su prihvatili drugi članovi, a Mauro Lukić imenovan je v.d. direktora. Također, popunjena su i upražnjena mjesta u Skupštini. Članovima Skupštine kluba, Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku KK Cibone Mladenu Bušiću, imenovanjem pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d. i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. Podsjetimo kako su Franck i Badel 1862 uz Kraš od nedavno (ponovno) sponzori KK Cibona. Iz Skupštine je na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić. 

Bilo je samo pitanje trenutka kada će doći do promjene u klupskim strukturama nakon što je u Zagrebu na vlast došao Tomislav Tomašević i najavio oštriju kontrolu u klubu

Tijekom Skupštine imenovani su članovi Nadzornog odbora KK Cibona Ivan Idžojtić i Velimir Vuga. Formiran je i Upravni odbor KK Cibona u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.

- Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u tijela kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone. Također nas je, zbog kandidiranja za novu odgovornu dužnost napustio dosadašnji član Skupštine i legenda hrvatskog borilačkog sporta, Vjekoslav Šafranić. Uz veliku zahvalnost za sve dobro što su njih dvojica učinili za naš klub, želim im puno uspjeha u nastavku karijera - izjavio je nakon održane Skupštine predsjednik KK Cibone prof.dr.sc. Mladen Bušić.

Zagreb: Najavljena je nova sezona košarkaškog kluba Cibona

Dosadašnji direktor KK Cibona Domagoj Čavlović povodom svoje ostavke obratio se članovima Skupštine te ujedno i navijačima, članovima i simpatizerima Košarkaškog kluba Cibona sljedećim riječima:

- Neposredno prije današnje Skupštine KK Cibona podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto direktora kluba koji su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi klub u odnosu na pojedina tijela iznad samog kluba, a s druge strane iz razloga negativnih utjecaja na moju obitelj i neprimjerenih pritisaka na mene kao direktora kluba. Ne želeći da taj pritisak utječe na kolege iz kluba, igrače, stručni stožer te na naše sadašnje i buduće partnere podnio sam ostavku želeći klubu ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno sportskih uspjeha. Ujedno se zahvaljujem svim suradnicima s kojima sam sve ove godine zajednički proživljavao poneke neželjene trenutke, ali i puno lijepih trenutaka zbog kojih će Cibona ostati zauvijek u mom srcu. Zahvaljujem se predsjedniku kluba prof. Bušiću i počasnom predsjedniku Mirku Novoselu na povjerenju koje su mi ukazali uz želju da ustraju u viziji, planovima i ciljevima koje su postavili u klubu. Seniorskoj ekipi koju sam ovo ljeto zajedno sa Marinom i Vladom slagao, želim maksimalnu koncentraciju na izazove koji im dolaze i ostvarenje najviših momčadskih i osobnih ciljeva. Zbog sjećanja na sve one koji su tu bili prije nas, zbog podrške onima koji će tek doći i zbog poštovanja prema KK CIBONA! - kazao je Čavlović na odlasku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu