Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ceda je pregazila Split u Domu sportova i izborila veliki finale

Ceda je pregazila Split u Domu sportova i izborila veliki finale
6

Košarkaši Cedevite u trećoj su utakmici polufinalne serije doigravanja A-1 Lige za prvaka u Domu sportova dobili Split 96-70 i s 2-1 prošli u finale gdje ih čeka Cibona

VIDEO

Prerano ste nas otpisali. Igrači su pokazali da još imaju vatre, a pokušat ćemo je zadržati i za finale, rekao je Dražen Anzulović nakon što je Cedevita pobijedila Split 96-70 i plasirala se u finale Prvenstva Hrvatske, u kojem će u subotu započeti finalnu seriju na tri pobjede s Cibonom.

Za razliku od prvih dviju utakmica, majstorica nije ponudila nikakvu dramu. Split je, doduše, poveo 14-6, ali već do kraja prve četvrtine Cedevita je izjednačila, a na poluvrijeme je otišla sa 16 poena viška.

- Danas smo pali, ali možemo biti ponosni na sve što smo napravili. Bili smo dostojan protivnik u odličnoj seriji – rekao je Nikola Vujčić, na kojem se nedostatak snage najviše osjetio. Europska legenda ubacila je samo jedan poen, a u završnici treće četvrtine izašla je zbog petog prekršaja.

- Na izmaku sam već malo duže. Danas sam odigrao loše, nisam imao fizičke snage za gurati se. Moram sljedećeg tjedna obaviti to što imam – rekao je Vujo, misleći na operaciju kile.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cedevita je odigrala puno življe i agresivnije nego što smo je navikli gledati u posljednje vrijeme. Natjerala je Splićane na niz pogrešaka, zaustavila im je prepoznatljivu unutarnju igru, a goste još nije išao ni šut. Prvu od tri trice zabili su tek u trećoj četvrtini, izgubili su čak 22 lopte, a rijetko kad su imali ovoliko asistencija manje od protivnika (17-10).

- Pritisak je bio velik, ali nismo još za otpis. Ovakav pristup, želju i vatru volio bih od svojih igrača vidjeti i u finalu – poručio je Zula.

Miro Bilan sa 17 koševa je bio prvi strijelac utakmice, a u Cedeviti su se još istaknuli Car (15) i Opačak (14), dok je najefikasniji kod Splićana bio Srđan Subotić sa 16 poena. Mimica je ubacio 14, baš kao i Sobin, koji je uhvatio i 10 skokova, no on se probudio tek kad je sve bilo gotovo.

Polufinale doigravanja (majstorica):

Cedevita - Split 96-70

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje