Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ceda ostala u igri: Cibona pala kod kuće nakon produžetka

Ceda ostala u igri: Cibona pala kod kuće nakon produžetka
7

Košarkaši Cedevite su si 'produljili život' u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske svladavši Cibonu u Draženovu domu 79-70 nakon što su 'vukovi' iščupali produžetak

VIDEO

U Draženov dom natiskalo se pet tisuća ljudi, prizor koji se rijetko viđao tijekom sezone, a sve je bilo spremno za Ciboninu proslavu 17. prvaka Hrvatske. 'Vukovi' su donijeli prednost u seriji od 2-0, a pobjeda je bila imperativ.

No potencijalno slavlje pokvarila je Cedevita slavivši 79-70 nakon produžetka čime je seriju smanjila na 2-1 i 'produljila život' u finalu doigravanja.

Momčad Dražena Anzulovića nije dopustila da ju Cibona olako počisti 'metlom' u finalnoj seriji, osiguravši tako četvrtu utakmicu u Domu sportova i zanimljiviju završnicu.

- Kad smo ugledali pehar za prvaka pored terena, shvatili smo da ga želimo vidjeti i koji dan poslije - rekao je Vedran Vukušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Repeša nije mogao proslaviti titulu pred mnogobrojnom domaćom publikom.

- Kad sam čuo da su klupski čelnici već organizirali proslavu naslova sjetio sam se 1986. Zadar je tad ‘ukrao’ slavlje.

Bila je to tvrda utakmica s malim brojem koševa gledajući regularni dio (66-66) i lošim postotkom realizacije šuta za tri s obje strane (Ciboninih 4/22 i Cedevitinih 7/24!).

Do poluvremena Repešina momčad je držala situaciju pod kontrolom (36-36), no gosti su se predvođeni Bilanom i Baždarićem postupno počeli odvajati, a potonji je tricom u 37. minuti donio najveću prednost Cedevite +10 (56-66).

No Cibona se u posljednje tri minute nije predala te je uspjela istopiti prednost osiguravši produžetak u infarktnoj završnici. Kus i Žižić smanjili su na -3. Warren je promašio slobodna bacanja, a samo 6 desetinski prije kraja Owens radi faul na Rudežu pri šutu za tri. Cibonin igrača sva tri bacanja uspješno zabija i osigurava dodatnih pet minuta.

Dalje od toga nisu mogli, produžetak je otišao u smjeru Cedevite, a Cibona će iskupljenje morati tražiti nekoliko ulica dalje na 'gostujućem' parketu Cedevite u utorak.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Baždarić s 18 koševa te Bilan s 13, a kod Cibone najefikasniji bili su Rudež s 15 te Žižić sa 14 koševa.

Treća utakmica finala doigravanja:

Cibona - Cedevita 70-79

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu