Obavijesti

Sport

Komentari 36

Cedevita srušila Darüşşafaku: Povijesna pobjeda u Topu 16!

Cedevita srušila Darüşşafaku: Povijesna pobjeda u Topu 16!
1

Košarkaši Cedevite pobijedili su u drugom kolu skupine E Topa 16 Eurolige na gostovanju kod Darüşşafake 79-72. Prva je to pobjeda kluba u toj fazi natjecanja

VIDEO

Cedevita je još jednom potvrdila da je momčad koja sjajno igra na gostovanjima. Na gostovanju kod Darüşşafake u 2. kolu skupine E Topa 16 Eurolige u Istanbulu hrvatski prvak pobijedio je 79-72, što je povijesna klupska pobjeda u toj fazi natjecanja i četvrta na strani ukupno u Europi.

Cedevita je solidno otvorila utakmicu. Serijom 7-2 povela je 9-6 u četvrtoj minuti, a onda je obrana "zaštekala" i dozvolila domaćinima niz od čak 10-0 i vodstvo 16-9. Vratili su se gosti na 18-16, ali su u zadnjoj minuti primili četiri poena i zaostajali minus sedam (26-19).

No nije to obeshrabrilo hrvatskog prvaka koji je u Tursku otputovao bez bolesnih Nemanje Gordića i Karla Žganeca. Otvorio je drugu četvrtinu sa šest uzastopnih poena i nakon pet minuta prešao u vodstvo 33-31. Iako je Darüşşafaka vratila minimalnu prednost, na veliki odmor Cedevita je otišla s vodstvo 40-39.

Neizvjesna i izjednačena utakmica nastavila se i u trećoj četvrtini koju su Turci otvorili serijom 11-3 pa prednost od sedam poena prosuli za pet minuta. Na ulazu u zadnjih deset minuta semafor je pokazivao neodlučenih 58-58.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Egal je trajao sve do ulaska u zadnjih pola minute kad je Henry Walker tricom sa sedam metara postavio 75-72 za Cedevitu i proslavio plesom, nakon čega su slobodnim bacanjima gosti sačuvali vodstvo i upisali veliku pobjedu.

Jacob Pullen bio je prvo ime u pobjedničkom sastavu s 25 poena, od čega čak pet trica, Walker ih je ubacio tri i skupio 13 poena, a dvoznamenkast je bio i Miro Bilan s 11 koševa. Kod domaćina je Scottie Wilbekin ubacio 12, a Manu Markoišvili 11 poena.

Mršićeve već za tri dana očekuje regionalni derbi kod kuće protiv Budućnosti za prvo mjesto u ABA ligi, a 14. siječnja idu na novo europsko gostovanje kod Unicaje u Málagu.

Euroliga, Top 16, skupina E, 2. kolo:

  • Darüşşafaka - Cedevita 72-79 (26-19, 13-21, 19-18, 14-21)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića