Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cedevita u Europi igra protiv Uniksa i Darušafake u grupi A

Cedevita u Europi igra protiv Uniksa i Darušafake u grupi A
1

ŽDRIJEB EUROKUPA Klubovi su podijeljeni u četiri skupine sa po šest momčadi. Cedevita je u skupini A s Uniksom, Darušafakom, Fiat Torinom, Morabanc Andora La Vellom i Paris-Levalloisom

VIDEO

Sigurni smo da ćemo proći među 16 najboljih. Grupa je zbilja interesantna. Imamo dva prošlogodišnja euroligaša, Uniks iz Kazana i Darušafaku. To su ekipe koje će sigurno biti atraktivne publici, a igračima za motivaciju i igru, rekao je direktor Cedevite Davor Užbinec nakon ždrijeba skupina Eurokupa za novu sezonu.

Cedevita je u skupini A s Uniksom, Darušafakom, Fiat Torinom, Morabanc Andora La Vellom i Paris-Levalloisom. Klubovi su podijeljeni u četiri skupine sa po šest momčadi, a po četiri najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u Top 16.

Tu će se ponovno igrati u četiri skupine, ali sa po četiri momčadi u grupi, nakon čega će se u serijama na dvije pobjede igrati četvrtfinale, polufinale i finale.

Rimac pojačao stožer

- Stručni štab smo praktički zatvorili. Bilo nam je važno da uz Juru Zdovca imamo još jedno jako veliko ime. Slaven Rimac je zbilja poznati vrhunski bivši košarkaš i uspješan trener. Nažalost, svoj najveći uspjeh napravio je u finalu ABA lige pobijedivši Cedevitu, ali sigurno da ima dovoljno znanja i iskustva da nam pomogne - dodao je direktor Cedevite o pojačanju u stožeru.

S Uniksom je Cedevita igrala u Eurokupu u sezoni 2010/11. Te momčadi prvo su se susrele u I skupini Top 16 faze spomenutog natjecanja. Kod kuće su Zagrepčani u drugom kolu izgubili 94-76, a u zadnjem kolu Top 16 faze uz 27 poena Braceya Wrighta slavili su u Rusiji 88-84. Obje momčadi su kasnije došle do Final Foura u Trevisu.

Uniks je u polufinalu Cedevitu pobijedio 87-66 i kasnije pobjedom nad Sevillom osvojio naslov, a Cedevita je u utakmici za treće mjesto uz 16 poena Corsleya Edwardsa i 10 poena Dontayea Drapera pobijedila domaći Benetton 59-57. Tu momčad Cedevite vodio je Aco Petrović.

S Darušafakom se Cedevita susrela u E skupini Top 16 faze Eurolige u sezoni 2015/16. Cedevita je tada uz 25 poena i pet asistencija Jacoba Pullena u drugom kolu u Turskoj slavila 79-72, a u 9. kolu je u Zagrebu, unatoč 26 poena Pullena, izgubila 83-77. Naposljetku je Cedevita uz 4-10 završila posljednja u grupi, a Darušafaka je s pobjedom više bila šesta.

Fiat Torino je za Eurokup dobio pozivnicu, a prošle sezone je u talijanskom prvenstvu završio kao 11. Morbanc Andora La Vella je klub koji u jakoj španjolskoj Endesa ligi igra proteklih pet sezona, s tim da su u najjačoj ligi Španjolske proveli i četiri sezone tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. Taj klub prošle je godine u Endesa ligi završio na osmom mjestu, a u četvrtfinalu doigravanja ispali su od Real Madrida. 

Paris-Levallois Metropolitans je je prošle sezone regularnu sezonu u francuskom prvenstvu završio na šestom mjestu, nakon čega je u doigravanju došao do polufinala i ispao od Chalona.

ŽDRIJEB

SKUPINA A: Uniks, Darušafaka, CEDEVITA, Fiat Torino, Morabanc Andora La Vella, Paris-Levallois

SKUPINA B: Galatasaray, Bayern Munchen, Hapoel Bank Yahav Jeruzalem, Grissin Bon Reggio Emilia, Lietkabelis Panevezys, Budućnost Podgorica

SKUPINA C: Lokomotiv Kuban Krasnodar, Alba Berlin, Lietuvos Rytas, Retabet Bilbao Basket, Limoges, Partizan Beograd

SKUPINA D: Herbalife Gran Canaria Las Palmas, Zent St Peterburg, Tofas Bursa, Dolomiti Energia Trento, Ratiopharm Ulm, ASVEL Villeurbanne
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače