Sport

Komentari 21

Čeka nas spektakl! 'Joshua i Fury će se boriti ove godine'

Čeka nas spektakl! 'Joshua i Fury će se boriti ove godine'

Ono što smo htjeli, to ćemo i dobiti! Joshua je u prosincu vratio titule koje je izgubio od Andyja Ruiza, a čini se da bismo ove godine mogli gledati pravi boksački rat za ujedinjenje svih titula...

Nakon toliko godina čekanja, uskoro bismo mogli gledati sraz najboljih teškaša na svijetu! Anthony Joshua (30) čekao je u sjeni ishod meča između Tysona Furyja (31) i Deontaya Wildera (35), a onda je njegov promotor Eddie Hearn najavio bombu nakon meča.

- Nema šanse da će Eddie Hearn dopustiti Joshui meč protiv Furyja - napisao je jedan korisnik Twittera, a onda mu je, glavom i bradom, odgovorio Hearn.

- Naravno da hoću! Joshua baš želi tu borbu. Taj meč će se sigurno dogoditi ove godine - napisao je poznati promotor.

Ono što smo htjeli, to ćemo i dobiti! Joshua je u prosincu vratio titule koje je izgubio od Andyja Ruiza, a čini se da bismo ove godine mogli gledati pravi boksački rat za ujedinjenje svih titula. Joshua ima u posjedu titule po verziji IBO, WBO, WBA i IBF, jedina koja mu nedostaje je sada oko Furyjevog struka, a to je WBC koju je Wilder držao od 2015. godine.

Njihov meč nekoliko puta je visio u zraku, ali uvijek bi zapelo u pregovorima. Deontay Wilder htio je meč u SAD-u, a Joshua u Londonu. Ovaj put dva Britanca drže sve titule u svojim rukama i uskoro možemo očekivati njihov meč.

Ali.. Da, uvijek postoji neka prepreka. Ukrajinac Aleksandar Usyk, bivši prvak lakoteške kategorije, prešao je u tešku i WBO organizacija ga je odredila kao obaveznog izazivača Antonyju Joshui. No ako Eddie Hearn kaže da ćemo uskoro gledati njihov meč.. Njegova riječ ipak ima težinu.

Fury poslije pobjede uopće nije spominjao Joshuu, već je najavio i treću borbu protiv Wildera. E sad tu sve ovisi o promotorima i novcu koji će kolati u pregovorima.

Na ljeto ili na zimu, nebitno, najbitnije je samo Joshua i Fury napokon ukrste rukavice jedan protiv drugoga...

Gypsy King vratio se na teškaški tron nakon teškog razdoblja iza sebe. Prije tri godine bio je pred samoubojstvom, drogirao se, imao je gotovo 180 kg, ali taj boksački mentalitet nije mu dao da odustane od života. Vratio se još jači i pokazao svjetskom boksu koliko je falio. 

Najčitaniji članci