Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Čelnici Hajduka: Mi smo svoje domoljublje dokazali u ratu...

Sva tri čelna čovjeka Hajduka su dokazali svoje domoljublje kada je najviše trebalo, stali su u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, no taj dio svoje prošlosti ostavili su nakon rata iza sebe, vratili su se svojim poslovima

Foto: Privatna arhiva
55 komentara

Ne stišavaju se tenzije na relaciji HNS - Hajduk, a u bitku priopćenjima oko toga treba li, na koncu i hoće li reprezentacija ugostiti Mađare na Poljudu ili neće, uključili su se i Naš Hajduk, i Torcida, pa i neke udruge dragovoljaca Domovinskog rata. Sve skupa otišlo je predaleko, u nekim dijelovima poprimilo i neprihvatljive razmjere, jer su neki otišli i toliko daleko da su doveli u pitanje domoljublje čelnih ljudi Hajduka!?  

A činjenice, koje je lako provjeriti u registru hrvatskih branitelja, jasno potvrđuju kako je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović hrvatski branitelj, kako je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić također hrvatski branitelj, štoviše i dragovoljac Domovinskog rata, baš kao što braniteljski status ima i dopredsjednik Lukša Jakobušić, koji je s nepunih 19 godina sudjelovao i u Oluji.

TORCIDA O MAĐARIMA NA POLJUDU: 'Ne sjećamo se braniteljskih priopćenja u zadnjih 20 godina'

Dakle sva tri čelna čovjeka Hajduka su dokazali svoje domoljublje kada je to najviše trebalo, stali su u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, no taj dio svoje prošlosti ostavili su nakon rata iza sebe, nisu tražili privilegije, nego su se vratili svojim poslovima. 

I tko danas ima pravo propitivati domoljublje njih trojice, na koncu i domoljublje navijača Hajduka, koji su također stali na branik Domovine, a i kasnije, u miru, sudjelovali u brojnim drugim akcijama, pomagali gladnima, opožarenima, poplavljenima...? Tko ima pravo lijepiti im ''mrzitelja hrvatske reprezentacije'', lijepiti im etikete ''neprijatelja'', ''orjunaša''... i to prvenstveno zbog toga što se bore za poštenije odnose u hrvatskom nogometu. Ili, kako su to naveli u priopćenju:

- Nismo mi protiv, mi smo za. Za čisti nogomet, za Hrvatsku koja neće biti odraz močvare koju ste svojom šutnjom omogućili.

JASNO PORUČILI HAJDUKU Branitelji i 4. gardijska brigada: Zahtijevamo Hrvatsku u Splitu!

Ovo nije prvi, vjerojatno ni zadnji put da se na Brbića ide đonom, a prisjetimo se što je na slične etikete predsjednik Hajduka odgovorio u svom prvom mandatu, u listopadu 2015. godine, u ekskluzivnom intervjuu za ''24 sata''.

- Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Orjunaš je nekakva fantomska organizacija jugoslavenskih nacionalista s početka 19. stoljeća, ma što to značilo. Bilo ih je svega nekoliko po Splitu, i to je odavno završena i zaboravljena priča, a oni koji to danas spominju, očito ne znaju što to uopće znači. Niti je ikad postojala nekakva 'jugoslavenska nacija', a ni država Jugoslavija već 25 godina ne postoji, tako da su to smiješna prozivanja. Prije nego sam postao predsjednik, nitko me nije optužio da sam 'orjunaš'. Kad nemaju argumenata, onda izmišljaju gluposti, blate, samo da bi se nekoga oblatilo. Ja sam Hrvat i domoljub, a to sam dokazao kad je trebalo. Bio sam dragovoljac Domovinskog rata od lipnja 1991., s manjim ili većim prekidima sam bio aktivan sve do Oluje. Prošao sam cijelo južno ratište, od Biokova, preko Ploča, Stona, Dubrovnika, do Cavtata i sad bih se ja nekome morao opravdavati - kazao je tada Brbić.

Hrvatska - Italija IPAK NIJE IŠLO Adio, Splite: Utakmica protiv Mađarske igrat će se u Rijeci?!
Naši partneri pišu
Message