Obavijesti

Sport

Komentari 130

Celtic junački 'pao', Barcelona pobijedila golom u 94. minuti!

Celtic junački 'pao', Barcelona pobijedila golom u 94. minuti!
12

Celtic je bio nadomak male senzacije na Nou Campu. Škoti su junački držali 1-1, ali je Jordi Alba golom u 94. minuti utakmice zabio za veliku pobjedu Barcelone...

VIDEO

Pa ne idemo mi na izlet. Da, bit će nam teško tih 90 minuta, ali bit će i njima, rekao je menadžer Celtica Neil Lennon uoči gostovanja njegovog kluba na Nou Campu. 

A kad je David Villa u 90. minuti pogodio stativu, Neil Lennon mirno je sjeo na klupu. Znao je da je nadomak senzacije i velikog boda na Nou Campu. No Jordi Alba u posljednjoj minuti sudačke nadoknade uništio mu je sva nadanja. Barcelona se provukla i slavila 2-1 u 3. kolu skupine G Lige prvaka.

Barcelona je uoči dolaska Celtica na Nou Campu u Ligi prvaka pobijedila u 14 od 18 utakmica, a nijedan susret nije izgubila. No Nou Camp je utihnuo u 18. minuti. Samaras je bio najviši i zabio glavom za 1-0 nakon ubačaja s desne strane. U obrani Barcelone igrao je mladi 21-godišnji Bartra i nije se proslavio intervencijom kod prvog gola Celtica.

Barcelona je krenula žestoko. Igralo se na jedan gol, sijevali su udarci, ali Katalonci nikako nisu mogli probiti Celtic. Sve do 45. minute kad je fantastičnu akciju Iniesta završio golom. Bila je to "tiki-taka" u svom najboljem izdanju. Messi - Iniesta - Xavi - Iniesta, kratki pasovi i sjajna završnica Iniesta za 1-1.

U drugom dijelu Celtic je krenuo hrabrije i svaki prekid bio je opasnost za Barcelonu. Katalonci su krenuli po pobjedu, ali Celtic se junački branio. Pomogao je Škotima i loš dan Lea Messija kojem je golman Celtica Forster obranio udarac s dva metra. Imao je Argentinac još jednu odličnu šansu, ali je s pet metara glavom bio neprecizan. 

Villa je u 90. pogodio stativu i činilo se kako je Celtic osvojio bod. No Katalonci su do slavlja došli u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Jordi Alba zabio je za 2-1 u 94. minuti utakmice i slomio junački otpor škotske momčadi na Nou Campu.

Benfica "trpala" u pogrešnu mrežu u Moskvi

Spartak je u prvoj utakmici skupine H koja je počela u 18 sati pobijedio portugalsku Benficu. Poveli su Rusi golom Rafaela Carioce već u 3. minuti utakmice. No Benfica je igrala sve bolje i zasluženo je zabila preko Lime za 1-1. Benficin nogometaš Jardel je bio tragičar utakmice jer se njegov autogol pokazao kao konačnih 2-1 za Spartak.

Ruska je momčad tako došla do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, a Benfica je i dalje na začelju sa samo jednim osvojenim bodom nakon tri odigrane utakmice.

Liga prvaka, skupina G, 3. kolo:

Barcelona - Celtic 2-1 (Iniesta 45, Alba 90 + 4 / Samaras 18)

Spartak - Benfica 2-1 (Rafael Carioca 3, Jardel 43 ag / Lima 33)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica