Obavijesti

Sport

Komentari 97

'Čemu ta negativnost prema Gvardiolu? Pa dajte mu mira!'

'Čemu ta negativnost prema Gvardiolu? Pa dajte mu mira!'

Obrana se sastoji od 11 igrača. Trebali smo bolje odraditi kod gola Engleza, ali solidan posao su odradili dečki u zadnjoj liniji, kazao je Dejan Lovren

VIDEO

Nije ga bilo protiv Engleske i itekako je falio. Kao lider i senator ove reprezentacije koji zna pohvaliti, ali i podviknuti. Najbolja moguća vijest je ta da se Dejan Lovren u potpunosti oporavio i bit će spreman već za drugo kolo protiv Češke.  

- Odlično se osjećam. Vraćam se u svoj ritam. Lijepo je biti u punom pogonu. Vidjet ćemo što će biti u petak, odlučit će na kraju izbornik - kazao je Dejan Lovren.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Sterling zabio Hrvatskoj

Pokretanje videa...

Kako je Sterling zabio Hrvatskoj 01:04

Rovinjskim travnjakom je u ponedjeljak na treningu odjekivao njegov glas. Na početku je hvalio suigrače igrače i podržavao ih, no kasnije je znao i podviknuti. Igrači su se podijelili u ekipe i igrali međusobno, a Lovrenova ekipa je izgubila. A pobjedničkog stava, kakav je, to ga je razljutilo.

- Da i ti izgubiš 7-0 bi bio aktivan. Ne volim gubiti sa svojom ekipom. Dignuli smo se poslije, ali smo izgubili. Moramo dati sve od sebe i na treninzima. To zahtijeva izbornik i stariji igrači. Nema opuštanja u niti jednom trenutku. Malo me zanijelo pa sam dignuo ton. Bilo pa prošlo, idemo dalje - rekao je Lovren.

Utakmicu protiv Engleske je gledao s tribina, a dojam je?

- Trebali smo više protiv Engleske. Htjeli smo tri boda, nije išlo, nismo bili pravi. Dobro smo stajali u nekim dijelovima igre sve do gola. Smatram da nismo bili na razini, ali možemo uzeti u obzir, bilo je jako vruće. Neke stvari se nisu poklopile. Nije to bila ona Hrvatska koju znamo. Moramo popraviti tu sliku u sljedećoj utakmici i bolje to odraditi - kazao je Dejan.

International Friendly - Croatia v Armenia

Nakon utakmice se imao priliku vidjeti s bivšim suigračima Jordanom Hendersonom i Lukeom Shawom.

- Vidio sam se s Hendersonom. Malo smo iskomentirali utakmicu i ozljede naše. Bilo ga je lijepo vidjeti. Njega i Shawa.

Lovren je prije dva mjeseca, nakon prvog ciklusa u kvalifikacijama za SP i ne baš bajnih predstava protiv Slovenije, Malte i Cipra, 'udario' po prstima mlađe igrače rekavši kako ne daju sve od sebe.

- Izvuklo se u konteksta onako kako ja nisam rekao. Nitko nema ništa protiv mlađih. Mislio sam na stvari na treninzima kada treba dati sto posto i ginuti za hrvatski dres. Nećemo napraviti veliku priču iz ovoga - rekao je Lovren.

Češka je pobijedila Škotsku i skočila na čelnu poziciju u našoj skupini. Pokazali su da je riječ o opasnoj momčadi...

- Česi nisu loši. Bila je tvrda utakmica, sjajna dva gola Schicka. Imaju dosta defenzivnu igru, kompaktni su, neće biti laka utakmica. Bit će tu svega i svačega. Ako budemo pravi i kako znamo da možemo, ne bi trebalo biti problema. Bit će neugodno jer oni su u prednosti, dobili su samopouzdanje nakon ova tri boda. To će ih sigurno ponijeti. Moramo biti oprezni na svaku loptu i čvrsto stajati i čekati naše prilike. 

I Škotima i Česima su prekidi najjače oružje.

- Oni su jaki u prekidima i to su pokazali. Pogotovo u fazi skoka. Imaju iznimno visoke igrače. Sad da ćemo se toliko orijentirati na prekide, ne znam. Imamo igrače koji moraju držati loptu u našem posjedu i uživati u igri. Ako bude prilika, naravno da ćemo iskoristiti prekide. Imamo visoke igrače. Treba biti čvrst od početka do kraja i odraditi to kako treba. I kako god znamo uzeti ta tri boda. 

Vrsaljka tjerala policija, Lovren je skoro zapalio kuću, a uoči finala SP-a Brozović je jeo čajnu
Vrsaljka tjerala policija, Lovren je skoro zapalio kuću, a uoči finala SP-a Brozović je jeo čajnu

Koja riječ o Škotima...

- Škotska se nije predala jučer, imali su dosta prilika. Nisu zabili, borbena ekipa na svaku loptu. Duga lopta je bila svaka njihova. Imaju srce i hrabrost, naša grupa je dosta teška. Možda je na papiru jednostavno, ali nije tako. I protiv Škota nas čeka teška utakmica. Igramo na njihovu terenu pred njihovom publikom - rekao je Lovren.

Hrvatski stoper je imao probleme s ligamentima na početku priprema, ali uspio se u potpunosti oporaviti. Prema svemu sudeći, trebao bi nastupiti protiv Češke, a vjerovali ili ne, to će mu biti prvi nastup na europskim prvenstvima. Euro 2012. godine je propustio zbog ozljede, a u Francuskoj ga nije bilo zbog neslaganja s tadašnjim izbornikom Antom Čačićem.

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Slovenia v Croatia

- Znam da bi volio znati hoću li biti u prvih 11.  Izbornik će odlučiti, ja sam u pogonu.

Bilo je neobično vidjeti našu obranu protiv Engleske bez njega, ali sebe ne želi stavljati u prvi plan.

- Obrana se sastoji od 11 igrača. Trebali smo bolje odraditi kod gola Engleza, ali solidan posao su odradili dečki u zadnjoj liniji. Joško Gvardiol isto. Ne znam čemu ta negativnost prema Gvardiolu koji ima tek 19 godina. Treba mu dati prostora i mira, a ne raditi velike priče, zvijezde i to. Neka ide korak po korak. Ima veliki talent i neka ide svojim tokom. Treba biti pozitivan, a ne raditi negativnu sferu. Tko je bio najbolji, tko najgori. Molim vas, nemojte uzimati pojedinca i raditi veliku stvar od toga. Pobjeđujemo zajedno, gubimo zajedno - kazao je Lovren pa za kraj opet dobio pitanje o sljedećoj utakmici s Češkom.

- Česima je ova utakmica dala krila. Imaju samopouzdanje. Mi smo u fazi gdje nismo sa samopouzdanjem baš na vrhunskoj razini. Naša atmosfera se nije raspala, jako je dobra, vesela. Ja vjerujem u našu ekipu i da to možemo odraditi kako treba. Treba odraditi inteligentno i kako god znamo uzeti tri boda. Nakon toga slijedi Škotska koja se želi dokazati pred svojom publikom. Neće biti jednostavno - završio je Lovren.

Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.