Obavijesti

Sport

Komentari 51

Spektakularna uvertira: Guetta i Larsson himnom otvorili Euro

Spektakularna uvertira: Guetta i Larsson himnom otvorili Euro
12

Dok će na travnjaku 150 can-can plesačica i ostalih volontera izvoditi svoje točke, na nebu iznad Stade de Francea francuski piloti imat će svoj akrobatski performans

VIDEO

20:55 Spektakularna ceremonija otvaranja privedena je kraju. Intoniraju se himne, Rumunji su prvi na rasporedu. Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj i službeno je započelo.

20:53 Na pozornici se nalazi planetarno popularni francuski DJ David Guetta, a stadionom odjekuju njegovi popularni hitovi. Priključit će mu se i mlada švedska pjevačka superzvijezda, Zara Larsson. Zajedno izvode himnu Eura '16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

20:45 Kratka priredba 'Dobrodošli u Francusku' upravo je započela na Stade de Franceu. Prvi na rasporedu ples je can-can...

20:20 Francuski igrači pozdravljeni su ovacijama po samom izlasku na teren. Ostaje za ispratiti hoće li se zviždati Olivieru Giroudu...

20:15 Još je 45 minuta ostalo do početka turnira kojeg smo dugo iščekivali. Tko je večeras vaš favorit?

20:00 Gosti su zauzeli svoje mjesto na tribinima, priželjkuju malo sportsko čudo. Mogu li iznenaditi domaćina?

19:50 Reprezentativci Rumunjske pregledavaju posljednje detalje uoči otvaranja Europskog prvenstva 2016.

19:30 Najiskusniji ujedno je i najopušteniji. Francuski lijevi bek Patrice Evra, zaplesao je na ulasku u stadion.

19:25 Sjajna atmosfera vlada uoči ceremonije otvaranja Eura, a rumunjski navijači polako popunjavaju stadion. Njihovi su pak igrači na stadion stigli prije desetak minuta.

19:15 'Tricolori' su se zaputili prema Stade de Franceu, večeras nemaju pravo razočarati protiv Rumunjske.

19:05 Planetarno popularni glazbenik David Guetta spreman je za svoj glazbeni performans. 


Prije nego Francuska i Rumunjska na Stade de Franceu u 21 sat otvore igrački dio Europskog prvenstva, onaj ceremonijalni, počinje nešto prije toga, a glavna tema bit će francuska kultura i povijest koje će prezentirati 800 volontera iz 63 zemlje.

Francuska je drugi put u povijesti domaćin Eura. Organizirali su prvi EP 1960. godine. Sovjetski Savez slavio je protiv Jugoslavije 2-1 u finalu, a Francuska je izgubila od Čehoslovačke 2-0 u borbi za treće mjesto. Te četiri reprezentacije bile su jedine na Euru, a tek od 1980. godine broj sudionika proširen je na osam.

Poznati svjetski DJ David Guetta zauzet će svoje mjesto na centru i predstavit će službenu himnu EP-a zajedno sa švedskom skladateljicom Zarom Larsson.

Can-can plesači i avioni

Dok će na travnjaku 150 can-can plesačica i akrobata izvoditi svoje točke, na nebu iznad Stade de Francea francuski piloti imat će svoj akrobatski performans.

Očekuje se kako će na stadionu, koji je prošle godine bio meta terorističkih napada, biti 80.000 navijača, dok će prijenos utakmice Francuske i Rumunjske na malim ekranima gledati preko 150 milijuna ljudi.

Utakmice na stadionima u Francuskoj gledat će više od 1,5 milijuna turista, a navijačima će okupljanje biti dozvoljeno isključivo u navijačkim fan zonama koje će čuvati vojska i policija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje