Obavijesti

Sport

Komentari 9

Červar okupio reprezentaciju: Uvest ćemo neke svježe snage

Červar okupio reprezentaciju: Uvest ćemo neke svježe snage
1

Radi se o tome da stvorimo jednu kompetitivnu reprezentaciju koja se može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo nešto novo, rekao je Lino Červar

VIDEO

U Zagrebu se u ponedjeljak okupila muška seniorska rukometna reprezentacija koja će se pod vodstvom izbornika Line Červara pripremati za dvije prijateljske utakmice sa Švedskom.

Reprezentacija će već u ponedjeljak odraditi trening u Zagrebu, a u utorak u jutarnjim satima krenut će prema Švedskoj gdje će 5. i 7. travnja odigrati dvije prijateljske utakmice protiv europskih doprvaka. Prva utakmica na rasporedu je 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19.15 sati, dok je druga dva dana kasnije u Nörrkoppingu u 16 sati. 

Červar je najavio dvije utakmice sa Švedskom kao dobru provjeru uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada će Hrvatska u lipnju igrati dvije utakmice sa Crnogorcima. 

- Skupili smo se u malo promijenjenom sastavu u smislu da imamo i ljude koji su došli u stožer, a nisu bili. Prije svega nam je drago je Mirko Bašić ovdje, trener koji je počeo sa mnom 2003. godine kad smo bili na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, a uključili smo i mog bivšeg igrača Davora Dominikovića. Onaj stožer koji je bio i njima sam isto zahvalan jer su dobro radili. Idemo u Švedsku na dvije prijateljske utakmice. Naravno s promišljanjem da nam je jako važan lipanj u kojem se moramo izboriti za Svjetsko prvenstvo 2019. To nam je u ovoj kalendarskoj godini najvažnije. Ovo je samo jedna stepenica uigravanja, uključivanja nekih igrača koji nisu bili u reprezentaciji jer imamo povrijeđenih igrača kao što je Domagoj Duvnjak koji neće ići s nama. Imamo i neke igrače koji do sada nisu bili na Europskom prvenstvu, a probat ćemo ih sada u Švedskoj. Radi se o tome da stvorimo jednu kompetitivnu reprezentaciju koja se može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo nešto novo. Radit ćemo cijelu godinu na nekom promijenjenom sustavu igre koji odgovara ovoj strukturi igrača koje u ovom trenutku imam. Ove godine imamo i drugi zadatak koji je isto tako bitan, a to je listopad kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Međuprostor je u šestom mjesecu kada nakon kvalifikacija su Mediteranske igre u Španjolskoj gdje ću također uzeti nekoliko igrača koji igraju u A reprezentaciji i nekoliko mlađih igrača jer moramo dati priliku novim igračima koji mogu osvježiti reprezentaciju - kazao je Červar.

Stručno vodstvo, uz izbornika Červara, čini trener Davor Dominiković, trener vratara Mirko Bašić,  fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, glasnogovornik Ivica Maraš, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić i direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori.Novi član stručnog stožera Mirko Bašić bit će zadužen za vratare.

- Ovo mi je prvi angažman u rukometu nakon jedno pet, šest godina, ali nisam siguran koliko je točno prošlo. Gledao sam i pratio sa strane pa nisam baš toliko izvan. Mislim da za Švedsku kao novi u stožeru idem samo snimiti stanje jer u tih par dana ne možemo ništa promijeniti. Pokušat ćemo vidjeti koji su kapaciteti vratara s obzirom na to da sam ja zadužen za vratare i eventualno se odlučiti za one koje ćemo htjeti za ono što je najvažnije, a to su kvalifikacije u šestom mjesecu - kazao je Bašić. 

Popis igrača za Švedsku:

  • 1. Mate Šunjić - CSM Bucuresti
  • 2. Marin Šego - MOL-Pick Szeged
  • 3. Zlatko Horvat - PPD Zagreb
  • 4. Josip Božić Pavletić - PPD Zagreb
  • 5. Manuel Štrlek - Vive Kielce
  • 6. Lovro Mihić - Orlen Wisla Plock
  • 7. Krešimir Kozina - Frisch Auf Göppingen
  • 8. Marino Marić - MT Melsungen
  • 9. Ilija Brozović - TSV Hannover-Burgdorf
  • 10. Marko Mamić - Vive Kielce
  • 11. Halil Jaganjac - Metalurg
  • 12. Stipe Mandalinić - Füchse Berlin
  • 13. Luka Cindrić - Vardar
  • 14. Domagoj Pavlović - PPD Zagreb
  • 15. Luka Stepančić - Paris Saint-Germain Handball
  • 16. Jakov Vranković - Grundfos Tatabánya KC
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače