Obavijesti

Sport

Komentari 61

Nabrijani Joe Šimunić: Idemo 'razvaliti', ali i 'satrati' Hajduk

Nabrijani Joe Šimunić: Idemo 'razvaliti', ali i 'satrati' Hajduk
12

Dinamo je pobijedio Lučko 4-0, a do gola Leke u 35. minuti bio je bezopasan. Jerko je 'opalio' iz voleja sa 25 metara u same 'rašlje'. Gol kakav se rijetko viđa u HNL-u

VIDEO

Iako su u Kranjčevićevoj igrale prva i 14. momčad lige, do 35. minute i fantastičnog gola Jerka Leke, samo se po dresovima moglo prepoznati tko je Dinamo, a tko Lučko. Ipak, 'modri' su nakon gola rutinski odradili utakmicu, pobijedili 4-0 i pobjegli drugoplasiranom Hajduku na 11 bodova. 

Trener Čačić se uoči utakmice pribojavao Lučkog, a u početnih pola sata vidjeli smo i zašto, loš Dinamo, bezidejan, nekonkretan, a Kelava je spašavao vrata. A onda u 35. minuti iz prvog pravog udarca, gol! Jerko Leko 'opalio' je iz voleja s 25 metara u same 'rašlje'. Gol kakav se rijetko viđa u HNL-u. Posvetio ga je sinu Carlosu rođenom prije nepuna dva mjeseca. Podignuo je dres ispod kojeg je bila majica sa slikom sina.

Sve je bilo lakše poslije vodstva pred 2500 gledatelja. Samo sedam minuta kasnije Beqiraj se otresao braniča, zaobišao golmana i s dva metra pogodio praznu mrežu. U 58. je Leko bio točan s bijele točke, kao i Krstanović u 85. minuti, nakon što je sam izborio penal. 

Brazilac Sammir je u igru 20-ak minuta prije kraja, očito još nije spreman za cijelu utakmicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iduću subotu igra se veliki derbi, jedini pravi u HNL-u, u Maksimiru Dinamo dočekuje Hajduk. 

Idemo 'satrati' Hajduk

Gol sam posvetio sinu i sad sam ispunio svoju kvotu golova za ovu sezonu. Lani sam u Turskoj isto zabio iz igre i penala na utakmici, jedina dva - rekao je Jerko Leko uz smijeh.

Za pokazivanje majice sa slikom sina ispod dresa dobio je žuti karton.

- Nikad nisam dobio karton zbog takvog nečeg, ali ajde, barem nije zbog prekršaja.

Šimunić je najavio derbi.

- Nismo dobro krenuli, ali kad smo zabili prelomili smo utakmicu. Idemo dobiti Hajduka, ne samo dobiti, nego 'razvaliti' i satrati. 

I trener Čačić bio je prezadovoljan, ali i realan.

- Lučko je na početku bilo opasno, ali sve je sjelo na svoje mjesto nakon gola. Poslije pobjede mogu reći da smo na pravom kolosijeku, u tri utakmice proljetnog dijela nismo primili gol i moram biti zadovoljan. Puni samopouzdanja čekamo derbi.

21. kolo, ostale utakmice:

Zadar-Inter 2-1

Lokomotiva-Istra 0-2

Varaždin-Zagreb 2-3

Karlovac-Slaven Belupo 0-0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub