Obavijesti

Sport

Komentari 95

Čilić ekspresno u četvrtfinalu! Nishikori predao zbog ozljede

Čilić ekspresno u četvrtfinalu! Nishikori predao zbog ozljede
5

Japanac je uvidio kako nema smisla nastavljati meč u kojem se preteško kretao protiv raspoloženog protivnika. Pri rezultatu 5-1 za Čilića u drugom setu, odlučio je stati

VIDEO

Marin Čilić je u četvrtfinalu Wimbledona. Od 14 sati na terenu 2 u sklopu prestižnog Wimbledona sastala su se dva stara znanca, Čilić i Kei Nishikori. Japanac je treće kolo izborio pobjedom protiv Kuznjecova, no više od toga nije mogao. Susret s Marinom prekinuo je zbog ozljede nakon 46 minuta igre. Japanac je ozlijedio rebro, a ne, kako su britanski mediji javljali, leđa.

- Nisu leđa, rebra me bole. To je ista ona ozljeda koju sam imao u Halleu. U ovih par tjedana nisam se uspio oporaviti, a čak sam i prije današnjeg meča razmišljao o odustajanju. Marin je igrao odlično, a ja sam se iz poena u poen sve više mučio - otkrio je Nishikori.

Najbolji hrvatski tenisač odlično je krenuo u prvi set i odmah pokazao da će danas biti veliki favorit te je poveo 1-0 u setovima nakon samo 16 minuta igre. Naravno da je veliku ulogu u svemu odigrala ozljeda Japanca koji se vidljivo teško kretao te se na odmor između setova otišlo s uvjerljivih 6-1 za najboljeg hrvatskog tenisača. 

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club

U drugom setu Nishikorijeve muke samo su se nastavile i bilo je pitanje vremena kada će Japanac predati meč. Kod rezultata 4-1 za Čilića, Nishikori je pozvao liječnike u pomoć, a njegovi treneri s tribine su mu pokazivali da prekine meč. No Kei je dobio tabletu za bolove i odlučio nastaviti. Ne zadugo. Uspjeli su odigrati tek jedan gem nakon čega je i sam Japanac shvatio da mučenje više nema smisla te je predao kod rezultata 6-1, 5-1 za Marina.

U četvrtfinalu Marin će u srijedu igrati protiv vjerojatno najboljeg tenisača u povijesti, Rogera Federera. Švicarac je pobijedio Johnsona 6-2, 6-3, 7-5.

- Sjećam se kako me Čilić pomeo na US Openu, a ja ću mu sada pokušati uzvratiti za taj poraz - rekao je Federer nakon pobjede.

Prvi set (6-1): Čilić pomeo Nishikorija za 16 minuta!

Prvi set pripao je našem predstavniku koji je posve uništio Japanca u prvom setu sa 6-1. Koncentrirano je koristio svaku njegovu pogrešku i sjajnim tenisom bacio ga u očaj. Marin je ispalio 11 asova. Set je trajao samo 16 minuta!

Drugi set (5-1): Nishikori je morao predati meč zbog ozljede

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club

Japanac je uvidio kako nema smisla nastavljati meč u kojem se preteško kretao protiv raspoloženog protivnika. Pri rezultatu 5-1 za Čilića u drugom setu, odlučio je stati. Marin je tako izborio svoje novo četvrtfinale Wimbledona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu