Obavijesti

Sport

Komentari 34

Chelsea do naslova bez ijednog Engleza u početnih jedanaest

Chelsea do naslova bez ijednog Engleza u početnih jedanaest
1

U finalu Europske lige u prvim postavama Chelseaja i Arsenala, od 22 igrača, bio je samo jedan Englez. Pa kad je tako red je da upoznate Ainsleyja Nilesa-Maitlanda, 21-godišnjeg igrača Arsenala

VIDEO

Finale Kupa prvaka u Ateni 1994.Trener Barcelone Johan Cruyff bio je na ogromnim mukama jer su pravila dopuštala samo tri stranca. A on je imao četiri vrhunska - Romarija, Stoičkova, Laudrupa i Koemana. Na kraju se odlučio izostaviti Michaela Laudrupa. 

Danas, Maurizzio Sarri i kolega mu Unai Emery nemaju takvih briga. U momčadi može biti stranaca do mile volje. Može ih biti toliko da u prvih jedanaest ne morate imati niti jednog domaćeg igrača. Plastičniji primjer od ovog niste mogli poželjeti. Znači, Sarri je Arsenalu sučelio Arrizabalagu, Christensena, Luiza, Emersona, Azpilicuetu, Jorginha, Kantea, Kovačića, Hazarda, Pedra i Girouda. Točno nula Engleza. 

Svaka čast, Kova! Postao drugi Hrvat osvajač trofeja LP i EL
Svaka čast, Kova! Postao drugi Hrvat osvajač trofeja LP i EL

Kolega Emery ipak osjeća grižnju savjesti što mu je poslodavac Englez pa je našao mjesto za jednog Otočanina. Dika se zove Ainsley Niles-Maitland i ima 21 godinu. Riječ je o igraču koji je ponikao u omladinskoj školi Arsenala, a igra sve pozicije. Kod Wengera je igrao desnog beka i veznog, kod Emeryja lijevog beka... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Organizacijski debakl: Izrežirali prazne tribine koje ne pokazuju
Organizacijski debakl: Izrežirali prazne tribine koje ne pokazuju

Inače, posljednja momčad koja je u finalu jednog europskog natjecanja istrčala bez ijednog domaćeg igrača bio je milanski Inter u finalu Lige prvaka 2010. protiv Bayerna. Jose Mourinho na teren je tada poslao Cesara, Maicona, Lucija, Samuela, Chivua, Zanettija, Cambiassa, Sneijdera, Eto'oa, Milita i Pandeva. 

Na utakmici su srušeni ili izjednačeni još poneki rekordi pa je Pedro postao tek peti igrač u povijesti koji je zabijao u finalima Kupa ili Lige prvaka te finalu Kupa Uefa ili Europske lige. Prije njega to je uspjelo Allanu Simonsenu, Hernanu Crespu, Dmitriju Aleničevu i Stevenu Gerrardu. 

Hazard zaplakao na izlasku iz igre: Mislim da je ovo zbogom
Hazard zaplakao na izlasku iz igre: Mislim da je ovo zbogom

Arsenal je pak prva momčad koja je u finalu Europske lige primila četiri gola. Posljednji kojima se to dogodilo su također bili Englezi, Middlesbrough je 2006. u tadašnjem finalu Kupa Uefa izgubio 4-0 od Seville. Chelsea je, s druge strane, druga momčad koja je osvojila natjecanje a da nije izgubila niti jednu utakmicu. Imali su 12 pobjeda i tri remija. Prva je bila Manhcester United, koji su 2008. osvojili Ligu prvaka bez poraza. Manchester je tada u finalu pobijedio upravo Chelsea.

I za kraj, Eden Hazard je postao prvi igrač koji je u finalu Europske lige za engleski klub zabio dva gola. Prije njega, Mark Hughes je u finalu Kupa pobjednika kupova 1991. zabio dva gola za Manchester United protiv Barcelone. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića